Wivo Wingene dames kent prima start: “We hebben voor elkaar gevochten”

Silke Deklerck. (foto WME) © Wouter Meeus
Redactie KW

De dames van Wivo Wingene kennen een uitstekende competitiestart. Silke Deklerck speelt al van haar zes jaar bij de club en wil er voor altijd blijven. Komend weekend verwelkomt ze maar al te graag Oudenaarde in de Wivo Arena op de Dag van de Supporter.

“Gooik was een heel sterke tegenstander en kon heel veel aanvallen van ons recupereren”, opent de 26-jarige receptie-hoekspeelster uit Oostkamp die leerkracht LO en Nederlands is aan het OLVH in Brugge. “De sets die we verloren waren telkens met slechts twee punten verschil. Bij de winnende sets was er een grotere kloof. Daarom was het voor de ploeg en de trainer een grote teleurstelling dat we niet konden winnen.”

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Gooik trok aan het langste eind: 3-2. We stonden er als ploeg en dat was voor mij heel belangrijk. We hebben voor elkaar gevochten en zoveel mogelijk ballen proberen te recupereren. We blijven groeien als ploeg en blijven trainen om elk afzonderlijk weer op topniveau te geraken.”

“Komend weekend spelen we tegen Oudenaarde. We speelden tijdens de voorbereiding al een tornooi tegen Oudenaarde. Daar wonnen we met 2-1. Een voorbereiding kan je natuurlijk niet vergelijken met de competitie zelf. De ploegen zijn ook volledig nieuw waardoor we ze nog moeten leren kennen. Elke ploeg is een nieuwe uitdaging. Deze week is het bij ons Dag van de Supporter waarbij er altijd heel veel supporters aanwezig zijn.”

“We hebben een heel goede start van het seizoen, wat we als ploeg heel fijn vinden. Door corona hebben we heel lang geen matchen meer kunnen spelen. Voor ons is het dus in de eerste plaats perfect dat we opnieuw kunnen genieten van de sport volleybal. Wij willen gewoon plezier maken en als we winnen is het des te leuker!” (RV)

Zaterdag 16 oktober om 20.30 uur: Wivo Wingene A – Oudenaarde A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.