Wevelgemse Manon Stragier verlaat Michelbeke voor VDK Gent

© Foto Bart
Redactie KW

De 18-jarige verlaat het huidige nummer twee in Liga A Michelbeke al na één seizoen.

Michelbeke is de revelatie dit seizoen met een voorlopige tweede plaats. Toch wil ze vertrekken. “Ik wilde dit seizoen meer spelen dat de jaren daarvoor bij Kieldrecht het geval was en heb dat ook gedaan”, zegt ze. “Nu is het weer tijd voor een stapje hogerop. Dat is Gent zeker, ook al kennen ze een minder seizoen. Ik miste ook de vele trainingen van vroeger. Bij Gent zal ik elke week vijf keer op het terrein, waaronder een powertraining, terwijl dat bij Michelbeke slechts vier keer is. Dat is voor mij een groot verschil.”

De keuze voor Gent verliep niet zonder slag of stoot. “Tijdens de transferperiode belden veel ploegen mij op. De ploegen die wekelijks niet vijf keer trainen, kon ik meteen schrappen. Uiteindelijk bleven er met Oudegem, Kieldrecht en Gent drie goede kandidaten over. Na heel wat wikken en wegen koos ik dus voor die laatste. Ik studeer immobiliën en verzekeringswezen aan hogeschool VIVES in Kortrijk en wil de combinatie met het volleybal zeker behouden. De verplaatsing naar school zal volgend seizoen zeker te doen zijn. Dat mijn huidige trainer Luc Engelschenschilt mee zal verhuizen, is mooi meegenomen.”

Play-offs

Manon blikt met een goed gevoel op haar kort avontuur bij Michelbeke terug. “Ik beleefde al hele mooie maanden. Tegen alle verwachtingen in doen we het heel goed. Meestal is Michelbeke een stabiele middenmoter, maar dit seizoen konden we al heel wat topploegen verrassen. We zijn zo goed als zeker van deelname aan de play-offs. Wat er daarin mogelijk is, is moeilijk in te schatten. We zullen geen kampioen worden, maar hopelijk kunnen we hier en daar voor een verrassing zorgen“, besluit Manon Stragier. (JDH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.