West-Vlamingen kleuren halve finales op het BK beachvolleybal

Redactie KW

De duo’s Fien Callens – Maud Catry en Renée Verhulst – Sarah Degryse zijn nog in de running voor de titel bij de dames, terwijl Anshel Ver Eecke de West-Vlaamse eer verdedigt bij de heren.

Vandaag vindt op het strand van Knokke-Heist de eindfase van het BK beachvolleybal plaats. Bij de dames konden Renée Verhulst (Hulste) en Sarah Degryse (Roeselare) na een sterk seizoen plaatsen voor de halve finales. Zij nemen het daarin op tegen Stephanie Van Bree en Karolien Verstrepen, die duidelijk favoriet zijn voor een finaleplaats. In de andere halve finale komen de titelverdedigers Fien Callens (Dentergem) en Maud Catry (Kortrijk) aan zet. Zij moeten voorbij de torenhoge favorieten Katrien Gielen en Marta Sobolska.

Broers Vandecaveye uitgeschakeld door ex-ploegmakker

Bij de heren nemen topfavorieten Dries Koekelkoren en Tom van Walle het op tegen Bob Douwen en Robin Adriaensen. Dennis Deroey en Aljosa Urnaut (Prefaxis Menen) spelen dan weer tegen Tim Lemmens en Anshel Ver Eecke (Prefaxis Menen), de enige overgebleven West-Vlaming.

Verrassend is het ontbreken van Lander en Louis Vandecaveye in de halve finales. De broers uit Bellegem haalden in quasi iedere manche het podium, maar konden zich nu niet kwalificeren. Zij verloren hun laatste partij met 2-0 tegen het team van Ver Eecke, die in de jeugdreeksen nog hun ploeggenoot was.

De finale bij de dames wordt om 16 uur gespeeld, terwijl de heren om 17 uur aan de eindstrijd beginnen. De verliezende halve finalisten bij de dames spelen om 13.30 uur voor het brons, bij de heren vindt deze wedstrijd een uur later plaats.

(AD – Foto Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.