West-Vlaamse volleyballers Rotty (Menen) en Ocket (Gent) ondanks negatieve coronatest niet inzetbaar zaterdag

Seppe Rotty moet ondanks een negatieve coronatest in quarantaine en speelt zaterdag niet in Achel. © MPM
Redactie KW

Woensdag raakte bekend dat één Waalse speler van de nationale volleyselectie U20 op het EK in Tsjechië het coronavirus opliep. Omdat zijn ploeggenoten en de technische staf niet positief testten, was eerst beslist door de Volleybalbond dat ze direct weer mochten trainen en spelen met hun club, maar de clubs zelf gaan niet akkoord. De volledige selectie gaat nu toch zeven dagen in quarantaine.

En dat heeft vooral gevolgen voor Menencoach Frank Depestele die hoopte om Torhoutenaar Seppe Rotty donderdag opnieuw te verwelkomen op training en hem te laten opdraven in de belangrijke wedstrijd bij concurrent Achel komende zaterdag. Ook Rotty had het uiteraard liever anders gezien en wilde zich maar al te graag weer tonen bij Menen, vooral nu Anshel Ver Eecke nog buiten strijd is en de ploeg daardoor in spelersnood zit. Gelukkig kan Depestele Mathieu Vanneste wel recupereren. Hij moest vorige week een preventieve quarantaine ondergaan en miste zo de match in Aalst.

Ook de andere West-Vlaming uit de jeugdselectie Thiemen Ocket (Wingene) moet de komende dagen thuis blijven en mist de thuismatch van zondag tegen Borgworm.

Knack Roeselare neemt het zaterdag thuis op tegen Haasrode Leuven. Bij de bezoekers moet coach Kris Eyckmans verstek geven. Hij leidde de Red Dragons U20 vorige week nog naar een bronzen medaille op het EK maar moet nu ook in quarantaine. (MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier