West-Vlaamse ereplaatsen tijdens de Masters in het beachvolley

Het podium bij de vrouwen met links Hanne Thys en Nina Coolman en rechts Els Vandesteene en Maud Catry. © Belgian Beachvolley
Redactie KW

Het voorbije weekend werden in Brussel de nationale beachvolleybaltitels betwist. Aan West-Vlaamse zijde was het vooral bij de vrouwen uitkijken naar Nina Coolman samen met Hanne Thys. Zij verloren de finale. Els Vandesteene en Maud Catry legden beslag op de derde plaats. Bij de heren was er tevens brons voor de broers Louis en Gilles Vandecaveye.

Deze zomer vonden er zeven tornooien op het hoogste niveau in het beachvolleybal plaats. In West-Vlaanderen was dit in Ieper, Kortrijk en Waregem. De Belgian Beachvolley Masters, de finales, werden voor het eerst gespeeld op de site van Tour & Taxis in Brussel. Voorheen vormde het strand van Knokke-Heist het decor voor die apotheose.

Maar liefst 29 mannenteams en 18 vrouwenteams streden voor de Belgische titel. Bij de dames was het uitkijken naar Els Vandesteene en Maud Catry, alsook naar Nina Coolman (aanvalster bij VC Oudegem) en Hanne Thys uit Ooigem die misschien wel verrassend in de finale geraakten. Omdat Hélène Rousseaux, de eerdere beachpartner van Coolman, bij haar nieuwe club aan de slag moest, zocht de Brugse voor een oplossing. Die werd gevonden in Hanne Thys en meteen met succes. Zij behaalden zondag de finale, maar verloren met 9-21 en 18-21 tegen de favorieten Sarah Cools en Lisa Van den Vonder.

Drie sets

De Kortrijkse Maud Catry en Els Vandesteene uit Nieuwpoort veroverden in 2016 en 2018 samen de Belgische titel en moesten dit keer genoegen nemen met het brons. Het West-Vlaamse duo won in drie sets (28-26, 19-21 en 11-15) van Reul Océane en Lien Van Geertruyden.

Dries Koekelkoren en Tom van Walle kroonden zich tot Belgisch kampioen bij de mannen. In de finale wonnen zij van Bob Douwen en Joppe Paulides, In de wedstrijd om de derde plaats ging de winst naar de Kortrijkse broers Louis en Gilles Vandecaveye. Zij zetten om het brons Martijn Colson en Dennis Deroey opzij met 21-17 en 21-19. Twee jaar geleden kroonde Louis zich met zijn andere broer Lander tot nationaal beachkampioen.

Dit jaar waren er omwille van corona slechts zeven organisaties voor het BK Beachvolley. Voor volgend jaar is er interesse van nieuwe kandidaten. Zo zou Nieuwpoort geïnteresseerd zijn en dan komt er opnieuw een manche aan de kust. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier