West-Vlaamse duo’s botsen op topfavorieten in BK beachvolley

We zien Dries Koekelkoren en Tom van Walle met Liesbeth Mouha en Katrien Gielen. Op het podium ook Maud Catry en Els Vandesteene, Stephanie Van Bree en Lisa Van den Vonder, Joppe Paulides en Bob Douwen, Lander en Louis Vandecaveye. © VDB
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Zoals verwacht pakten Liesbeth Mouha – Katrien Gielen en Dries Koekelkoren – Tom van Walle zondag de nationale titel in het beachvolleybal. Zowel bij de dames als de heren haalde een West-Vlaams duo het zilver tijdens het eindtornooi in Knokke-Heist.

Bij de dames stonden op zondag twee West-Vlaamse teams in de halve finale. De Brugse Nina Coolman slaagde er verrassend niet in om samen met Julie De Beule de eindfase te halen, zij botsten tijdens de kwalificaties op zaterdag namelijk op de twee andere West-Vlaamse teams.

Geen nieuwe titel voor Maud Catry en Els Vandesteene

Marta Sobolska en Nymphe Verrelst, twee speelsters van Lendelede, mochten wél op zondag aantreden. Zij waren echter niet opgewassen tegen topfavorieten Liesbeth Mouha en Katrien Gielen en verloren hun partij met 12-21 en 16-21. Titelverdedigers Maud Catry en Els Vandesteene bezorgden zichzelf wel een plaatsje in de finale. Ze rekenden met 21-15 en 21-13 af met Stephanie Van Bree en Lisa van den Vonder.

Sobolska en Verrelst konden zichzelf nadien niet op een bronzen medaille trakteren, want de kleine finale ging met 18-21 en 17-21 verloren. Catry en Vandesteene moesten zich dan weer tevreden stellen met zilver, want in de finale bleken de topfavorieten een maatje te groot. De titelverdedigers moesten met 17-21 en 13-21 hun meerdere erkennen in Mouha en Gielen, die deze zomer ook al internationaal sterk presteerden.

Zilver voor broers Vandecaveye, brons voor Paulides

Bij de heren verdedigden enkel de Bellegemse broers Lander en Louis Vandecaveye de West-Vlaamse eer op zondag, nadat ze zaterdag in het beslissende kwalificatieduel Anshel Ver Eecke uit Menen hadden uitgeschakeld. De broers vochten zondagmiddag een verbeten duel uit met de Nederlandse ‘halve West-Vlaming’ Joppe Paulides en zijn beachpartner Bob Douwen en uiteindelijk haalden de West-Vlamingen het met 18-21, 21-13 en 15-9. In de andere halve finale wonnen de favorieten Dries Koekelkoren en Tom van Walle vlot met tweemaal 21-14 van Mathias Blondeel en Jeroen Oprins.

In de kleine finale was het snel duidelijk dat het brons naar Paulides en Douwen zou gaan, zij haalden het met duidelijke cijfers: 21-14 en 21-9. In de finale lag alle druk uiteraard bij Koekelkoren en Van Walle, die recent nog de negende plaats haalden op het WK beachvolley. Lander en Louis Vandecaveye konden een set lang stevig weerwerk bieden (18-21), maar moesten in de tweede set toch duidelijk hun meerdere erkennen: 11-21 en een nieuwe Belgische titel voor Koekelkoren en Van Walle.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier