West-Vlaamse beker levert al meteen clubduel op bij Gaverhal Deerlijk

Svenja Himpe van VBC Gaverhal A en Manon Van de Velde van VBC Gaverhal B. © DRD
Redactie KW

In de beker van West-Vlaanderen staan vrijdagavond VBC Gaverhal B en VBC Gaverhal A tegenover elkaar in de Deerlijkse sporthal. De kans is klein dat de vierdeprovincialer de ontmoeting wint, maar de piepjonge B-ploeg is toch van plan om het beste van zichzelf te geven.

VBC Gaverhal A reeg vorig seizoen de overwinningen aan elkaar in vierde provinciale. “Het liep allemaal op wieltjes”, blikt Svenja Himpe terug. De 21-jarige laatstejaarsstudente bachelor oogzorg is sinds het derde leerjaar aangesloten bij VBC Gaverhal. Ze is niet alleen kapitein van de damesploeg, maar fungeert ook als trainer-coach van de U11-meisjes. “We stonden vorig seizoen afgetekend aan de leiding, maar tot een spetterende viering is het niet gekomen, want enkele dagen voor de kampioenenwedstrijd zorgde Covid-19 voor de lockdown…”

Enkele meisjes haakten in het tussenseizoen af, maar de ploeg van trainer-coach Rony Raes werd wel versterkt met drie nieuwe speelsters: Abegail Allyns, Marie Debusschere en Stephanie Vinquier. “We hebben onze start in derde provinciale alvast niet gemist”, gaat Svenja verder. “We wonnen de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Evoco Comines, met 3-0. De setstanden waren overduidelijk: 25-16, 25-9 en 25-13. Zaterdag trekken we naar Bidavo Bissegem en dat zal allicht meer een waardemeter zijn. Maar vrijdag staan we in de beker eerst tegenover de youngsters van VBC Gaverhal B, die in vierde provinciale uitkomen. We gaan hen zeker niet onderschatten…”

Leerseizoen

“We weten dat we ons geen al te grote begoochelingen moeten maken, maar we gaan niettemin het beste van onszelf geven”, stelt Manon Van de Velde (15), die captain is van de B-ploeg. Zij zit in het vierde jaar Latijn-wiskunde aan het Heilig Hartcollege in Waregem en speelt al sinds de derde kleuterklas volleybal bij VBC Gaverhal. “De meeste meisjes speelden vorig seizoen nog bij de U17. Het is voor velen het eerste jaar op seniorniveau.”

Piepjonge ploeg

“Yana Mondy, Lotte Veys, Kyara Velghe en Saartje Himpe zijn nieuw in ons team, dat gecoacht wordt door Danny Himpe. Ook onze trainer is nieuw. Wij hebben een piepjonge ploeg. Het wordt vooral een leerseizoen. De sfeer in de groep zit goed. We gaan er het beste van maken. Het wordt overigens een druk weekend, want zaterdag maken we in de competitie de verplaatsing naar Hernieuwenburg Wielsbeke.”

Vrijdag 9 oktober om 20.30 uur: Gaverhal B – Gaverhal A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier