https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

West-Vlaamse Beachcommissie zet in op jeugdinitiatie voor beachvolley

© VDB
© VDB
Rik Bekaert

Is indoor volleybal spelen voor 13-plussers nog altijd taboe, dan kondigt zich ondertussen het beachvolleybalseizoen aan. Deze maand en in juni worden er op drie plaatsen in West-Vlaanderen initiaties beachvolleybal voor de jeugd voorzien. Later staan er ook tornooien op het programma.

“Willen wij het beachvolleybal als competitiesport intensiever beoefenen, dan moeten wij onze jeugdspelers en -speelsters in de gelegenheid stellen om zich de specifieke technieken die bij het beachvolleybal komen kijken eigen te maken. En aangezien de 14-16-jarigen een heel seizoen van indoor volleybal verstoken bleven, geven wij hen nu de kans om zich outdoor op een beachvolleyterrein uit te leven via een aantal initiatietrainingen”, zegt Rony Raes, de voorzitter van de West-Vlaamse Beachcommissie.

“Het beachvolleybal is competitief al langer ingeburgerd tijdens de zomermaanden. Zowel op het hoogste niveau met het Belgian Beach als op lager niveau met provinciale tornooien. Wij stelden wel vast dat hoofdzakelijk spelers uit de divisiereeksen daarop afkwamen. Willen wij een bredere basis creëren voor dat provinciale beachvolleybal dan moeten wij bij de jeugd beginnen.”

Kust is ideaal decor

“Uiteraard dat in de vakantiemaanden onze kuststrook het ideale decor vormt. Maar wij stellen ook vast dat in nogal wat West-Vlaamse steden en gemeenten bij de bestaande sportinfrastructuur ook beachvolleyterreinen aangelegd worden.”

“Verleden zomer werden al enkele beachtrainingen voor de jeugd georganiseerd, dit zomerseizoen gaan wij een stap verder. Deze maand nog en ook in juni wordt er op verschillende plaatsen initiatie beachvolley georganiseerd en tijdens de zomermaanden worden er jeugdtornooien georganiseerd.”

Willen wij een bredere basis creëren voor dat provinciale beachvolleybal dan moeten wij bij de jeugd beginnen

“Voor de clubs waar een beachterrein ligt, zijn er trainingen gepland maar voor spelers die niet in de mogelijkheid zijn in eigen gemeente deze beachtrainingen te volgen hebben we eveneens initiatietraingen vastgelegd op drie locaties”, vertelt Rony Raes.

In Kortrijk, Waregem en Torhout

“In Kortrijk worden er op de beachvolleyterreinen aan De Lange Munte trainingen georganiseerd op woensdagen 26 mei en op 2 juni, op de beachvolleyterreinen aan het Jeugdcentrum in Waregem worden er initiaties gegeven op zaterdagen 22 en 29 mei en 5 juni en in Torhout worden die georganiseerd op zaterdagen 29 mei en 5 juni. Die trainingen staan open voor jongens en meisjes U14 en U16, worden coronaveilig georganiseerd en er moet vooraf ingeschreven worden.”

Alle info is te verkrijgen op beach@volleywest-vlaanderen of via 0494 12 33 81 of via de website van Volley West-Vlaanderen. Het aantal deelnemers is per initiatie beperkt, de deelnameprijs bedraagt 3 euro per deelnemer. Inschrijven moet via ‘belgiumbeachvolley’.

Jeugdtornooien

Jeugdspelers kunnen in juli en augustus ook deelnemen aan jeugdtornooien die simultaan met de tornooien voor seniores georganiseerd worden. Er kan in de voormiddag een gratis training meegepakt worden voor wie deelneemt aan het tornooi.

Alle info, ook voor de tornooien seniores, is te raadplegen op ‘belgiumbeachvolley’.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten