Weken van de waarheid komen eraan voor Ruvo Ruddervoorde

Redactie KW

Het worden de komende weken en maanden nog spannende tijden voor de heren van Ruvo Ruddervoorde in tweede divisie C. De ploeg staat nu op een negende plaats en telt vijf punten achterstand op de zesde. Dit is de plaats die volgend seizoen recht geeft op een verlengd verblijf in het nationale volleybal, anders wordt eerste provinciale onafwendbaar.

Dries Galle (33), assistent-coach van de ploeg speelde 13 jaar bij Ruvo, maar hing twee jaar geleden de schoenen aan de haak. Hij ziet de toekomst nogal somber in voor zijn ploeg.

“Onze laatste match van 2019 ging voor ons verkeerd van start en zo stonden we na twee spannende sets 0-2 achter. We konden wel een vuist maken in set drie en vier maar de ‘belle’ was er terug teveel aan en we hielden slechts één puntje thuis”, vertelt hij ontgoocheld. “Als we die felbegeerde zesde plaats willen behalen, gaan we toch sterker uit de hoek moeten komen. Te beginnen op zaterdagavond tegen Krekenland, een ploeg die net boven ons staat. Een paar weken later gaan we op bezoek bij de hekkensluiter Oudenaarde waar we ook hopen op de volle buit.”

Ons opmaken voor degradatie

Eerste provinciale heeft echter geen slechte naklank bij de assistent-coach. “Ik denk wel dat die zesde plaats onbereikbaar zal zijn voor ons en dat we ons mogen opmaken voor degradatie. Maar in die lagere reeks zitten er ook mooie ploegen en kunnen we eens op bezoek bij de ploegen uit de streek zoals Zedelgem, Loppem of Brugge. Waar ik mij meer zorgen om maak is de toekomst van de heren bij Ruvo. Wij worstelen al jaren met een tekort aan jongens bij de jeugd. Bij de meisjes floreert het en als er zich dan een speler of drie, vier aanbieden, kunnen we niet onmiddellijk een jeugdploeg opstellen. Daardoor zijn we verplicht om jaarlijks spelers van andere ploegen aan te spreken om onze rangen te komen versterken. Maar dat ligt natuurlijk moeilijk en soms gevoelig. Ik hoop dat we dit jaar nog een paar leuke matchen kunnen afwerken.” (GD)

Zaterdag 18 januari om 19.30 uur: Ruvo Ruddervoorde-Volley Krekenland.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.