Wedstrijden van komend weekend in Volleybal Liga Heren worden uitgesteld

Enkel in beide liga's kan nog verder gevolleybald worden. © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Er worden dit weekend geen wedstrijden gespeeld in de Volleybal Liga Heren. De Belgian Volleyball League laat weten dat er te weinig tijd is om te kunnen voldoen aan de protocollen die zijn opgesteld in de strijd tegen het coronavirus.

“Het ministerie van Sport onderzoekt op dit moment of de professionele heren volleybalclubs (hoogste niveau) een uitzondering kunnen bekomen op het verbod op indoor sporten. De goedgekeurde protocollen zullen echter strikt moeten gevolgd worden.” En daar knelt momenteel nog het schoentje.

“Zo moeten bijvoorbeeld tweemaal per week alle spelers en begeleiders gecontroleerd worden met erkende antigen testen. Omdat er te weinig tijd rest om dit voor het weekend te realiseren en ook omdat de testen niet meer zo makkelijk te verkrijgen zijn op de markt, heeft de Liga beslist om dit weekend geen competitiematchen te spelen.”

Wij hopen om het weekend erop de competitie weer te hervatten“, motiveert CEO Marc Spaenjers van de Liga deze beslissing. Zo werd het openingsweekend van 26/27 september al midweeks verplaatst naar woensdag 4 november, de uitgestelde wedstrijden van vorig weekend worden op 31 oktober en 1 november afgewerkt. Knack Volley Roeselare moest zaterdag naar Lindemans Aalst, Decospan Menen zou zondagnamiddag normaliter Greenyard Maaseik ontvangen. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier