Waterkansje op finaleticket voor Hermes Oostende

Hermes Oostende heeft theoretisch nog een waterkansje op een finaleticket.© (Foto PR)
Hermes Oostende heeft theoretisch nog een waterkansje op een finaleticket.© (Foto PR)
Redactie KW

De volleybalbond wil natuurlijk dat de finales om de beker van België van zondag 21 februari in de Lotto Arena van Antwerpen plaatsvinden. Sporza plant immers rechtstreekse televisie-uitzendingen.

Speelsters van Asterix Beveren en Oudegem, de twee finalisten bij de vrouwen, moeten op vrijdag en op zaterdag telkens een corona-test ondergaan. Indien één van beide teams onvoldoende speelsters kan opstellen wegens teveel besmettingen, roept de volleybalbond uiterlijk zaterdag een vervangende finalist op.

Indien drie of vier halvefinalisten forfait moeten geven, roept de bond één of twee kwartfinalisten op. Hermes Oostende is de beste verliezende kwartfinalist want de groengelen wonnen als enige club twee sets in die kwartfinales.

Tchalou gelooft alvast in de kleine kans tot oproeping. Hermes Oostende wou zijn competitiematch tegen Tchalou vervroegen naar zaterdag 20 februari. De Henegouwers weigerden dat omdat ze geloven in hun kans op de finale en dus geen twee wedstrijden voor één weekeinde kunnen voorbereiden en spelen. Hermes Oostende won de twee vorige seizoenen de bekerfinales.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.