Aan de hand van vier vragen polsen we bij drie ploegen uit de kuststreek welke de gevolgen zijn van deze beslissing voor hun club.

1. Is het een goede zaak dat de competitie werd stilgelegd?

Jurgen Faillie (voorzitter Jumpers Middelkerke), Frank Bouwens (secretaris Volley Bredene) en Patrick Clarysse (coach Hermes heren) zijn allen de mening toegedaan dat het een goede zaak is dat de competitie werd stilgelegd. "De gezondheid van spelers, scheidsrechters, trainers en supporters primeert boven alles. Er mogen zeker geen onnodige risico's genomen worden", is het duidelijke antwoord van de drie volleybalkenners.

2. Is het jammer dat er niet meer getraind kan worden?

"Zelfs al waren de sportcentra open gebleven, zouden we ook geen trainingen meer georganiseerd hebben", aldus de secretaris van Volley Bredene. Ook Jurgen Faillie legt zich noodgedwongen neer bij de beslissing van de Volleybalbond. "We mogen sowieso geen trainingen meer organiseren van de bond. Nochtans waren alle trainers bereid om de trainingen verder te verzorgen." Patrick Clarysse vindt de maatregel nogal drastisch omdat het uiteindelijk maar om enkele spelers gaat, maar begrijpt dat de gemeente elk risico op besmetting wil voorkomen.

3. Hoe moet het nu verder met het competitieverloop?

Niemand van de drie ondervraagden weet hoe het nu verder moet. "Als de beperkende maatregelen stoppen op 3 april is het wellicht nog mogelijk om de competitie verder af te werken. Als het langer duurt, is het onmogelijk om de uitgestelde wedstrijden nog te spelen", weet Frank Bouwens van Volley Bredene.

Jurgen Faillie vreest dat bond voor een moeilijke denkoefening staat. "Ik denk dat de federatie de huidige rangschikking zal erkennen als de eindstand en de rest van het seizoen als gespeeld zal beschouwen. Dat wordt uiteraard een linke zaak want een club die net één puntje tekort komt om zich te redden, zal zich ongetwijfeld benadeeld voelen."

De coach van Hermes heren geeft eerlijk toe dat hij niet het minste idee heeft over hoe de competitie verder afgehandeld moet worden.

Lijdt jullie club financieel verlies door de coronamaatregelen?

Zowel Volley Bredene als Jumpers Middelkerke houden geen financiële kater over aan het bevriezen van de wedstrijden tot 3 april. "Aangezien de opbrengsten van de cafetaria niet in onze clubkas terecht komen, houden de coronamaatregelen geen financiële implicaties in voor onze club."

(PDC/ foto VDB)

Aan de hand van vier vragen polsen we bij drie ploegen uit de kuststreek welke de gevolgen zijn van deze beslissing voor hun club. 1. Is het een goede zaak dat de competitie werd stilgelegd?Jurgen Faillie (voorzitter Jumpers Middelkerke), Frank Bouwens (secretaris Volley Bredene) en Patrick Clarysse (coach Hermes heren) zijn allen de mening toegedaan dat het een goede zaak is dat de competitie werd stilgelegd. "De gezondheid van spelers, scheidsrechters, trainers en supporters primeert boven alles. Er mogen zeker geen onnodige risico's genomen worden", is het duidelijke antwoord van de drie volleybalkenners. 2. Is het jammer dat er niet meer getraind kan worden?"Zelfs al waren de sportcentra open gebleven, zouden we ook geen trainingen meer georganiseerd hebben", aldus de secretaris van Volley Bredene. Ook Jurgen Faillie legt zich noodgedwongen neer bij de beslissing van de Volleybalbond. "We mogen sowieso geen trainingen meer organiseren van de bond. Nochtans waren alle trainers bereid om de trainingen verder te verzorgen." Patrick Clarysse vindt de maatregel nogal drastisch omdat het uiteindelijk maar om enkele spelers gaat, maar begrijpt dat de gemeente elk risico op besmetting wil voorkomen.3. Hoe moet het nu verder met het competitieverloop?Niemand van de drie ondervraagden weet hoe het nu verder moet. "Als de beperkende maatregelen stoppen op 3 april is het wellicht nog mogelijk om de competitie verder af te werken. Als het langer duurt, is het onmogelijk om de uitgestelde wedstrijden nog te spelen", weet Frank Bouwens van Volley Bredene.Jurgen Faillie vreest dat bond voor een moeilijke denkoefening staat. "Ik denk dat de federatie de huidige rangschikking zal erkennen als de eindstand en de rest van het seizoen als gespeeld zal beschouwen. Dat wordt uiteraard een linke zaak want een club die net één puntje tekort komt om zich te redden, zal zich ongetwijfeld benadeeld voelen."De coach van Hermes heren geeft eerlijk toe dat hij niet het minste idee heeft over hoe de competitie verder afgehandeld moet worden.Lijdt jullie club financieel verlies door de coronamaatregelen?Zowel Volley Bredene als Jumpers Middelkerke houden geen financiële kater over aan het bevriezen van de wedstrijden tot 3 april. "Aangezien de opbrengsten van de cafetaria niet in onze clubkas terecht komen, houden de coronamaatregelen geen financiële implicaties in voor onze club."(PDC/ foto VDB)