VT Optima Lendelede haalt met Ward Coucke opnieuw een topper binnen

Ward Coucke neemt hier de receptie, achteraan zie je zijn toenmalige beachpartner Gert Van Walle. (Foto Bart) © VDB
Wouter Vander Stricht

Joppe Paulides speelde zopas kampioen met Knack Roeselare. De Nederlander krijgt met Ward Coucke straks een andere ex-Knackspeler aan zijn zijde bij VT Optima Lendelede : Ward Coucke (34).

Ward Coucke (34) is de partner van Marta Sobolska die eerder al voor Lendelede koos. Het damesteam speelt net als de heren in de Liga B. Terwijl de dames een ploeg in volle opkomst zijn – met op termijn ambitie voor de Liga A – is het herenteam al jarenlang een vaste waarde bovenin de Liga B. Dit jaar eindigde Lendelede derde.

Het haalt nu met Ward Coucke een man binnen die een koffer aan ereklasse-ervaring met zich meezeult. Hij startte ooit met volleyballen in Zulte, begon dan aan omzwervingen door de ereklasse waarbij onder meer voor Roeselare en Menen uitkwam. Hij deed ook buitenlandse ervaring op in Frankrijk. De jongste drie seizoenen stond hij onder contract bij Waremme. De laatste twee jaar kwam hij echter nauwelijks aan de bak door een schouderblessure. Een verkeerde diagnose deed het genezingsproces geen goed, maar ondertussen is hij pijnvrij. “Ik zal er bij het competitiebegin waarschijnlijk nog niet voor 100 procent staan”, zegt de receptiehoekspeler. “Maar zolang ik nog niet inzetbaar ben in de wedstrijden probeer ik mijn werk als twaalfde man op training naar behoren te vervullen.”

Ward Coucke werkt ook voor Optima, het bedrijf van voorzitter Jo Viaene en naamsponsor van de club. Ward Coucke is ook meervoudig Belgisch kampioen beachvolleybal.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.