VT Lendelede maakt favorietenrol waar en wint bij VKt Torhout

Celine Vandenbroucke (links) en Yasmine Tomme (midden) proberen Eva Verboven af te blokken. © VDB
Redactie KW

Zondagavond stond de wedstrijd tussen de twee West-Vlaamse damesteams in Liga B op het programma: VKt Torhout nam het thuis op tegen VT Lendelede, maar kon niet voor een stunt zorgen. VTL haalde het met 0-3.

Aangezien leider Forza Oudenaarde zaterdagavond een puntje liet liggen, kreeg nummer twee Lendelede de kans om wat dichterbij te sluipen. De dames van coach Dries Wittebolle begonnen dan ook duidelijk als favoriet aan de wedstrijd in Torhout: Lendelede begon de match als tweede met 35 op 45, VKt als elfde met 15 op 45.

VTL wint eerste set met ruime cijfers

Nadat de Poperingse scheidsrechter Guy Beugnies de wedstrijd op gang floot, openden beide teams met een opslagmisser. Met Hanne Cappan aan de opslag creëerde VTL al snel een mooie kloof (2-7), Yasmine Maus zette aan de overkant echter ook een reeks neer: 8-11. Het was opnieuw Hanne Cappan die haar team verder liet uitlopen (11-17), maar ditmaal bleef de Torhoutse reactie uit. Ook invallers Céleste Deforche en Mélanie Vercaempt konden het tij niet keren, na enkele middenaanvallen van Céline Vandenbroucke won Lendelede de openingsset met 13-25.

Meer evenwicht, maar wel 0-2

Met Marta Sobolska aan de opslag en de vlot scorende Liza Vandewiele en Yasmine Tomme aan het net nam Lendelede ook in set twee de beste start (0-4). Voor VKt was het wachten op de aanvallende punten van Lindsey Windels en Karen Verhaeghe om de kloof te verkleinen tot 11-12. Invalster Celine Platteeuw bracht de score op 12-12, het blok van kapitein Eva Verboven zette Torhout zelfs voor het eerst op voorsprong: 14-13.

 VT Lendelede maakt favorietenrol waar en wint bij VKt Torhout

Yana De Leeuw zorgde vanaf de opslaglijn voor een reactie, de ingevallen Linde Maertens deed er nog een schepje bovenop: 16-23, mede dankzij het scorend vermogen van Yasmine Tomme. Het was ook zij die bij 19-24 een setbal afdwong, die via het blok meteen werd afgemaakt- 19-25.

Oppermachtig Lendelede bibbert in het slot

Coach Stefaan Decoster vroeg zijn ploeg om meer enthousiasme op het veld en dat leek te renderen. Onder impuls van Lindsey Windels liep VKt tot 5-2 uit, het was echter opnieuw Hanne Cappan die Lendelede met de service langszij bracht: 5-8 bij de eerste technische time-out. De Torhoutse receptie bleef kreunen onder de opslagdruk van de bezoekers (10-16), coach Decoster bracht Daryl Roels dan ook op het veld om meer stabiliteit te brengen. Een ommekeer leek er niet in te zitten voor de thuisploeg, die al snel tegen een 14-21-achterstand aankeek. VKt prikte echter wel tegen met enkele geslaagde opslagen en blocks, via 18-21 ging het plots naar 21-22. Het sein om sterkhouders De Leeuw en Vandewiele terug op het veld te brengen, al bleef het bibberen voor Lendelede. Marta Sobolska dwong listig een eerste matchbal af (23-25), Liza Vandewiele maakte het blokkerend af: 23-25 en 0-3.

(AD – foto AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier