VT Diksmuide A ontvangt VT Brugge A: “Perfect moment voor driepunter”

Louise Alleweireldt. (foto MG)
Redactie KW

Na de overtuigende overwinning tegen Bevo Roeselare leken de dames van VT Diksmuide de opmars in het klassement ingezet te hebben. De match van vorig weekend moest echter uitgesteld worden.

“We werden geconfronteerd met een aantal covidbesmettingen”, zucht spelverdeelster Louise Alleweireldt. “Zo is het natuurlijk moeilijk om het goede ritme te pakken te krijgen. Wel hebben we twee weken geleden tegen Bevo Roeselare getoond dat we overduidelijk op de goede weg zijn. Het was een kwestie van tijd voor alles eens in de goede plooi viel. Dat we momenteel onder onze waarde gerangschikt staan, willen we zondag heel graag bewijzen in de match tegen VT Brugge. Op training merk je alvast dat onze strijdlust en grinta nog steeds intact zijn. Het enthousiasme is groot om er zondag tegen Brugge weer in te vliegen. We spelen bovendien thuis, het perfecte moment om een nieuwe driepunter binnen te halen. Je merkt dit seizoen dat we telkens heel sterk aan de match beginnen. Het wordt belangrijk om dat niveau de volledige wedstrijd aan te houden. Dat lukte tegen Bevo, die lijn moeten we nu absoluut doortrekken.”

De 23-jarige Louise Alleweireldt doorliep alle jeugdreeksen bij VT Diksmuide en maakt al een vijftal seizoenen deel uit van de A-kern. “Mijn mama speelde ook voor Diksmuide, als kind was de sporthal dus ook al een heel bekende omgeving. Ik voel me hier volledig thuis en zal er samen met mijn ploeggenotes alles aan doen om in Promo 1 te blijven. We hebben al bewezen dat we veel ploegen in deze reeks aankunnen. We starten elke match om te winnen en gaan, los van de tegenstander, telkens uit van onze eigen sterkte. We hopen ook vooral om de volgende matchen te kunnen blijven volleyballen. Nog eens het seizoen moeten onderbreken, zou een enorm grote domper zijn”, zegt Louise. (TVI)

Zondag 5 december om 17 uur: VT Diksmuide A-VT Brugge A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.