Vrouwen Volley Bredene B houdt moed erin: “Het zal nog leuker worden als we eindelijk eens winnen”

Lara Gunst. (foto PDC)
Redactie KW

De vrouwen van Volley Bredene B wachten na zeven wedstrijden nog altijd op een eerste overwinning. Ook de thuiswedstrijd van vorig weekend tegen rode lantaarn VT Brugge D leverde geen punten op. Voor Lara Gunst (16), die pas dit seizoen doorschoof uit de jeugdreeksen, is het niet echt een verrassing dat het wat moeilijk loopt.

“We wisten dat het geen gemakkelijk jaar zou worden”, zegt de Bredense spelverdeelster. “Er zijn heel wat jonge speelsters doorgeschoven en we zijn nog wat zoekende naar het juiste evenwicht. Eigenlijk spelen we niet slecht, maar de resultaten ontbreken en dat is jammer voor de groep.”

“Doordat er geen U19-reeks bestaat, zijn heel wat jonge speelsters na het coronajaar doorgeschoven naar het B-team. We dachten dat we een jaar zonder competitie zouden meemaken, maar uiteindelijk zijn we toegevoegd aan de seniorenploeg. Ik ben heel dankbaar dat ik de kans krijg om heel regelmatig met het reserventeam te spelen en ervaring op te doen. Binnen deze grote groep moeten we elkaar nog wat vinden, maar dat komt wel goed.”

Wat frustratie

Lara Gunst geeft eerlijk toe dat ze ernaar uitkijkt om een wedstrijd te winnen. “De sfeer binnen de groep blijft heel goed en we komen goed overeen met elkaar. De oudere speelsters hebben de jonge meisjes heel goed opgevangen. Soms voel je tijdens de wedstrijden wat frustratie als het niet lekker loopt, maar dat blijft niet hangen. Een eerste overwinning zou iedereen heel veel deugd doen.”

“Ik denk dat het in de terugronde beter zal lopen. We hebben nog wat tijd nodig om elkaar op het veld beter te vinden. Voor alle meisjes blijft plezier maken het allerbelangrijkste. Ik hou van volleybal en ik leef me echt uit als ik op het veld sta. Volley Bredene is een toffe en familiale club. Ik ben heel dankbaar voor de kansen die ik krijg. Als die eerste overwinning er nu snel komt, zal alles nog leuker worden. En daarvoor volleybal ik eigenlijk: om me te amuseren.” (PDC)

Zaterdag 27 november om 15 uur: Volley Bredene B – VT Diksmuide B

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.