Voorzitterswissel bij Kuros Zulte

Bart Huys en Sylvie De Breuck. (foto MV)
Redactie KW

Bij de mannenclub van volleybalclub Kuros Zulte, dat ook volgend seizoen in tweede provinciale aantreedt, zijn bepaalde veranderingen opvallend. De nieuwe reeksnaam wordt ‘promoreeks 3’. Enkele jeugdtrainers verdwijnen en Maarten Deleersnijder, de assistent van trainer Thijs Coorevits, gaf zijn ontslag. Maar het meest in het oog springend is de voorzitterswissel. Sylvie De Breuck geeft de fakkel door aan Frederik Devreese.

Sylvie De Breuck: “Gezondheidsredenen liggen aan de basis”

Dat Sylvie De Breuck de handdoek in de ring gooit, is een grote verrassing. Zij profileerde zich als een degelijke voorzitter, nadat ze ook al zes jaar als secretaris actief was. Haar afscheid doet pijn maar is ingegeven door persoonlijke redenen, die niets met de club te maken hebben.

“Ik was al lang vergroeid met Kuros. Nog voor mij werd gevraagd om secretaris te worden, werkte ik al als vrijwilliger in het sportcafé van de sporthal in Zulte, waar onze ploegen de thuismatchen spelen. Daar leerde ik iedereen die betrokken was bij Kuros heel goed kennen”, vertelt Sylvie. “Ik kan met iedereen goed overweg. Er is geen onenigheid in de club. Alles gaat tegenwoordig goed, ook al spelen wij op provinciaal niveau. Omdat ik gezondheidsproblemen had, moest ik er nu spijtig genoeg een punt achter zetten. Mijn echtgenoot Bart Huys stopt dan weer als trainer. Hij ontfermde zich vorig seizoen over de U15. Hij wil nog uitsluitend volleybal spelen. Dat gebeurt dan bij Gavere.”

Sylvie blijft Kuros wel altijd in haar hart dragen. “Ik werkte nog gedeeltelijk mee aan de structuur voor de volgende seizoenen. Als de gezondheid het toelaat, is het mijn bedoeling nog regelmatig naar de thuismatchen te gaan kijken. Een bestuursfunctie zal echter uitgesloten zijn.”

In goede handen

Syvlie wordt vervangen door Frederik Devreese en is ervan overtuigd dat de opvolging in goede handen is. “Ik leerde Frederik en zijn levenspartner Kim Peirs goed kennen en waarderen in het oudercomité van het gemeentelijk onderwijs. Overigens heeft Kim ook een functie in het bestuur. Zij is verantwoordelijk voor de kledij.”

Uiteraard lokte Sylvies ontslag vele reacties uit. “Ik kreeg heel wat positieve berichten. Heel wat belangstellenden vinden het bijzonder jammer dat ik ermee stop. Ze hopen anderzijds ook dat de gezondheidsproblemen opgelost kunnen worden. Uiteraard deel ik hun mening. Het clubbestuur bedacht mijn echtgenoot Bart en mij met een speciale bedanking voor het werk dat wij voor Kuros gedaan hebben, Bart als trainer en ikzelf als sportief verantwoordelijke, secretaris en voorzitter van Kuros”, vertelt Sylvie.

Moeilijke omstandigheden

Tegenwoordig is het stil in de sporthal door de coronacrisis. “De gemeenteraad besliste om ook de sporthal tot 31 augustus gesloten te houden. De competitie kan dus pas starten op dinsdag 1 september. In principe zou ons seizoen op 10 augustus beginnen. Het bestuur liet intussen de burgemeester, de schepen van Sport en de sportdienst weten dat dit geen goed nieuws is. Mogelijks kunnen de spelers hierdoor benadeeld worden tegenover andere clubs waarvan de gemeente een soepeler regeling hanteert. In deze moeilijke omstandigheden doet de club er toch alles aan om in goede conditie de competitie te beginnen”, besluit Sylvie.

Frederik Devreese: “Voortaan nog meer wedstrijden volgen”

Wout en Frederick Devreese aan de sporthal. (foto MV)
Wout en Frederick Devreese aan de sporthal. (foto MV)

Voor Frederik Devreese, levenspartner van Kim Peirs die ook in het bestuur zit, is Kuros geen onbekende. Hij had al een band met de club maar dat hij door de raad van bestuur gevraagd zou worden om de nieuwe voorzitter te worden, was toch wel een grote verrassing. “Ik ben klaar om te doen wat nodig is. Uit de eerste contacten blijkt dat alles aanwezig is om van Kuros een nog betere ploeg te maken.”

“Maar ik kijk ook met respect terug op het werk van diegenen die vroeger als voorzitter hun rol uitstekend speelden. Naast Sylvie De Breuck kende ik ook al goed haar voorgangers Sammy Baron en Pascal Polet. Dat maakte het wel gemakkelijker om ingeburgerd te geraken. Ik was vlug betrokken bij wat er bij de club leefde”, reageert Frederik.

Zelf deed Frederik Devreese ook nog aan volleybal. “Dat was bij Primus die recreatief volleybal speelt, en waar de leeftijd van geen belang is.”

Eerste ploeg

“Anderzijds ben ik goed vertrouwd met Kuros, in het bijzonder met de jeugdploegen. Dat komt in de eerste plaats omdat zoon Wout bij de jeugd actief is. Hij doet zijn best bij de U15. Als hij speelt, dan ben ik regelmatig aanwezig. Ook volgend seizoen is hij met Kuros op de afspraak. De wedstrijden van de eerste ploeg gingen vaak aan mijn aandacht voorbij. Dat zal nu wel veranderen. Ik zal de jeugdmatchen van mijn zoon blijven volgen, maar ook regelmatig naar de eerste ploeg gaan kijken. Toch is de eerste ploeg mij niet vreemd. Ik heb verleden seizoen enkele matchen meegepikt.”

Vernieuwd bestuur

Zal de herschikte bestuursploeg Kuros mogelijks een boost geven, vroegen we Frederik. “De bestuursploeg weet dat iedereen in de club, in alle geledingen, graag met goede prestaties en uitslagen wil uitpakken. Voor de voorzitterswissel is er al aandacht genoeg geweest. Sofia Ezzine is bereid om in plaats van ad interim de vaste penningmeester te worden.”

Het vernieuwde bestuur van Kuros ziet er nu als volgt uit: voorzitter Frederik Devreese, secretaris Mieke Huysse, penningmeester Sofia Ezzine, sponsoringverantwoordelijke Raf Verplancke, evenementenverantwoordelijke Katrien Sallet, ploegverantwoordelijke Sabrina Lietar, materiaalverantwoordelijke Kurt Moerman en tot slot kledijverantwoordelijke Kim Peirs. Anderzijds heeft ook Veerle Verschuere, vicesecretaris, de club verlaten.

De trainers voor volgend seizoen zijn: Thijs Coorevits (eerste ploeg), Thomas Roobroeck (Vobog), Thybo De Geyter, Jelle Verplancke en Baptist Polet (Polet nog onder voorbehoud), Yanina Delva en Sofie Vermeirsch (U11,3/3), Fien Van der Bruggen (U11, 2.0) en Niels Baron en Emma Moerman voor de U9. (RMN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.