Voorzitter Par-ky Menen: “Ik ga zelf op zoek naar nieuwe sponsors en een andere voorzitter”

© MPM
Redactie KW

Pierre Vandeputte, die er eind dit seizoen mee stopt, heeft donderdagavond meer uitleg gegeven bij zijn beslissing. “Neen, ik ben niet van plan om de club direct te laten vallen. Ik zoek mee naar een opvolger en ik zal al mijn verplichtingen nakomen. Ook op financieel vlak.”

Het was bij momenten een gelaten voorzitter die de aanwezigen toesprak. “Ik ben inderdaad ontgoocheld over de politieke ontwikkelingen in Menen en dat heeft mijn beslissing om na 20 jaar te stoppen als voorzitter ook gevoed. Het dichtdraaien van de geldkraan heeft daar niets mee te maken, dat is wel het gevolg van een gewijzigde bedrijfsstrategie van Galloo Recycling op gebied van sponsoring.”

Over het ontslag zelf viel weinig nieuws te rapen aangezien de grote lijnen al gelekt waren in de media. “Ik vind het vooral jammer dat een bepaalde krant het al over het einde van de club had. Dat is helemaal niet zo. Meer zelfs:ik zal er alles aan doen om een nieuwe voorzitter te vinden en andere geldschieters aan te trekken. Het laatste wat ik wens is de teloorgang van de ploeg waarvoor ik twintig jaar lang alles uit de kast haalde. Het zou trouwens niet fair zijn het kind te begraven dat ik zelf grootbracht”, probeerde Vandeputte de aanwezigen gerust te stellen.

Ik vind het vooral jammer dat een bepaalde krant het al over het einde van de club had

Maar is volleybal op het hoogste niveau in Menen nog haalbaar zonder Galloo Recycling als sponsor? “Tuurlijk wel”, denkt de afscheidnemende voorzitter. “Er zijn ploegen in Liga A die het met een budget doen van nog geen 100.000 euro per seizoen. Met het dubbele kun je al meedraaien in de subtop.”

Perslek

De spelers kwamen gisteren voor de namiddagtraining in de Vauban samen met sportief directeur Ron Andelhof en algemeen manager Bo Decramer. Zij spraken de spelersgroep toe. Vervelend detail: iedereen was al min of meer op de hoogte omwille van een perslek. “Dat was niet de bedoeling en ik heb me ook geëxcuseerd bij de spelers voor deze gang van zaken”, zegt algemeen manager Bo Decramer, die ondanks de penibele situatie van zijn club toch nog licht ziet aan het eind van de tunnel. “De situatie is momenteel verre van goed, maar ik blijf positief en ga vastberaden op zoek naar nieuwe geldschieters. Wie weet komt er ook wel een voorzitter op de proppen die al jaren droomt van een project zoals het onze. Maar we moeten eerlijk blijven: de kans dat er niemand komt en dat de club stopt op het hoogste niveau bestaat ook.”

Sommigen onder ons beseffen nog niet goed hoe ernstig de situatie is

Kapitein met elf dienstjaren bij Menen op de teller Jelle Sinnesael reageerde na de officiële mededeling van het bestuur ook met veel emoties. “We voelden het ergens al aankomen maar toch doet het nieuws nog enorm veel pijn. We hopen dat er alsnog een oplossing komt al blijven we ook realistisch. Het is straks misschien wel allemaal voorbij. Ik kan niet zeggen dat de sfeer onder de spelers extreem bedrukt is. Sommigen onder ons beseffen nog niet goed hoe ernstig de situatie is. We kunnen niet anders dan afwachten”, aldus de kapitein.

Zaterdag neemt zijn ploeg het thuis op tegen Borgworm. De match wordt vooraf gegaan door een nieuwjaarsreceptie voor sponsors en genodigden. Daarin zal voorzitter Pierre Vandeputte ook een soort afscheidsspeech geven. Er wordt verwacht dat het een pittige lezing wordt met het hart op de tong. Na de wedstrijd geeft de supportersclub de jaarlijkse nieuwjaarsdrink. Benieuwd of de spelers zoals andere jaren plaatjes gaan draaien en of de supporters het nieuwe jaar -zoals de traditie het wil- dansend inzetten.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier