Voorzitter Hermes Volley: “Topspeelsters kwamen niet voor mijn mooie ogen”

"Natuurlijk voel je dat ze meer en meer rekening met ons houden", stelt Philippe Develter. © VDB
Redactie KW

Hermes Oostende heeft niet enkel op papier een stevige ploeg. Met drie op drie zeges toonden de dames van voorzitter Develter dat er met hen rekening mag worden gehouden, ook al werd er woensdag verloren van topper Avo Asterix. In de 16 jaar dat apotheker Philippe Develter voorzitter van Hermes is, heeft hij op papier nog nooit zo’n sterke kern bij elkaar gekregen.

Naast Nina Coolman en Lise De Valkeneer kwamen daar er in het tussenseizoen nog eens ex-Tigers Jasmien Biebauw en Amber De Tant bij. “We waren er vorig seizoen al gevoelig op vooruit gegaan. Toch wisten we dat we op de spelverdeling en de libero het minst sterk waren. Door de komst van Biebauw en De Tant zijn we niet alleen sterker geworden. In ons land vind je gewoon geen betere op die positie. Samen met onze hoeken Coolman en De Valkeneer en onze opposite Jitse Verbinnen kunnen we dus met heel wat slagkracht en precisie voor de dag komen. Ik denk dat we met deze kern naast Kieldrecht en Gent mogen prijken. Het feit dat deze speelsters naar ons toekomen heeft vooral te maken met de status dat we als organisatie in de voorbije seizoenen opgebouwd hebben. Wees maar zeker dat ze niet voor de mooie ogen van de voorzitter komen. Ik kan daarbij bekennen dat deze ploeg zelfs een stuk goedkoper is dan de vorige seizoenen. Vooral de buitenlandse speelster zijn voor de club een serieuze kost. Ook de drie Europese trips waren niet goedkoop, maar feitelijk doen we het daar ook voor. Toen ik onze kern samen zag, vond ik het jammer dat we Europa niet gehaald hadden.”

“De wildcard is dus een mooi geschenk, want wie weet is dit misschien de laatste keer dat we met zo’n sterke kern aan de start van een competitie komen. Blessures of leeftijd kunnen roet in het eten gooien. Het zou dan ook doodzonde zijn.”

Voorzitter Develter is al sinds 2002 aan het roer van de volleyclub. In al die tijd heeft hij heel wat mooie, maar ook harde momenten gekend. Nu is hij terecht trots op wat hij en zijn team verwezenlijkt hebben. “Natuurlijk voel je dat ze meer en meer rekening met ons houden. Een palmares kunnen we spijtig genoeg nog niet voorleggen. Voor de titel hebben we nog niet echt kunnen strijden en zelfs een bekerfinale was ons nog niet gegund. Telkens kwamen we in de halve finales Kieldrecht of Gent tegen. Dit seizoen is het niet anders. De kwartfinale over één wedstrijd thuis tegen Gent zie ik zeker nog zitten. De halve finale tegen Kieldrecht (of Zoersel) zal een ander paar mouwen zijn. Toch gaan we positief de strijd aan. Zelf zou ik liever een beker dan een titel winnen. Voor de problemen met de Champions League zou ons het jaar nadien grote kopzorgen met zich meebrengen. We hebben nu vier belangrijke wedstrijden op acht dagen tijd te verwerken. Een eerste echte test van hoe hoog we nadien nog in de rangschikking prijken. Daarna komt pas het Europese gedeelte aan bod”, aldus een trotse voorzitter Philippe Develter. (JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier