https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Voortaan kan je ook beachvolleyballen op Schiervelde in Roeselare

Schepen José Debels, Dante en Gerdy Geleyn (Knack). (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Woensdagnamiddag werd het nieuw aangelegd beachvolleybalterrein op Schiervelde symbolisch ingehuldigd door schepen van sport José Debels. Knack-sponsor Vivium verraste elke Knack-jeugdspeler met een beachvolleybal.

De jongste jaren zit het beachvolleybal zowel als topsport maar ook als recreatiesport en naar de jeugd toe serieus in de lift. De Roeselaarse sportdienst pikt daarop in met het aanleggen van een beachvolleybalveld op de site Schiervelde. Dat terrein zal voor iedereen beschikbaar gesteld worden.

“Wij kregen al langer de vraag van volleybalclub Knack Roeselare om op Schiervelde een beachvolleyterrein aan te leggen”, zegt schepen van sport José Debels. “De aanleg ervan kadert in de publiekswerking waarbij wij met de sportdienst zoveel mogelijk Roeselaarnaars aan het sporten willen brengen. Wij hebben daarin een budget voor de uitbouw van kleinschalige sportinfrastructuur en wij beslisten om zowel aan de sporthal in Beveren als op Schiervelde een beachvolleybalveld aan te leggen. Die staan ter beschikking van zowel Bevo Roeselare als Knack Roeselare maar zijn ook door iedereen vrij te gebruiken. Via de sportdienst moet er wel gereserveerd worden. Het is de bedoeling dat het beachvolleybalterrein op Schiervelde in een volgende fase omheind wordt.”

Het zandterrein op Schiervelde paalt aan de recreatieve zaal en situeert zich rechts van de inrijweg van Schiervelde. Bij Knack Roeselare konden de jeugdspelers daarbij op een surplusje rekenen. Gerdy Geleyn van het managementteam van Knack: “Onze jeugdspelers, dat zijn er een honderdtachtig in totaal, kregen als compensatieonderdeel van het door corona verstoord en voor de oudsten helemaal geflopte volleybalseizoen, van sponsor Vivium-verzekeringen een beachvolleybal van hoogwaardige kwaliteit aangeboden. Met de overhandiging ervan werd het beachvolleybaltapijt op Schiervelde dan ook symbolisch, want nog niet helemaal afgewerkt, ingewijd. Dat zal dan ter gelegenheid van de jaarlijkse zomerstages wel doorwoeld worden. Dat biedt onze jeugdspelers ook de kans om in de zomer topfit te blijven en blijvend te genieten van het boeiende balspel dat volleybal is.”

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.