“Voor het eerst niet in een groen, maar in een roze shirt”

Lara Nagels. (Foto Rudy Pollé)
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Nadat ze bij Hermes Oostende alle jeugdcategorieën doorliep en doorstootte tot in de eerste ploeg koos Lara Nagels na vorig seizoen voor een transfer naar VC Oudegem. Zaterdag komt ze voor het eerst als tegenstander in actie in de Mr. V-Arena.

“Ik voel nu al dat ik een beetje extra stress zal hebben, daar ben ik sowieso al gevoelig voor”, blikt de 20-jarige Lara vooruit op de partij tegen haar moederclub. “Het wordt zeker speciaal nu ik niet in een groen, maar in een roze shirt zal spelen.”

“Uiteindelijk heb ik mijn hele leven bij Hermes gespeeld, het is niet zomaar een club waar ik eventjes gepasseerd ben. Op papier moeten wij met Oudegem kunnen winnen, want Hermes presteert voorlopig wisselvallig en is daardoor slechts zevende. Ze wonnen echter ook al van VDK Gent en verdienen volgens mij een hogere notering. Bovendien verloren wij vorig weekend een punt tegen Amigos Zoersel, ‘op papier’ zou dat ook niet mogen gebeuren.”

Drukke periode

Bij VC Oudegem traint de studente kinesitherapie en revalidatiewetenschappen maar liefst twintig uur per week. Bovendien komt er een drukke periode aan, met Europese duels en bekerwedstrijden. “Oudegem is een heel familiale club, ik beklaag me mijn overstap dan ook zeker niet.”

“Bovendien mocht ik al vaker invallen dan ik vooraf verwachtte. De coach had duidelijk gezegd dat Elise van Sas eerste spelverdeelster zou zijn, maar toch kwam ik al in elke match op het veld. Het was wel even aanpassen om de trainingen met mijn schoolwerk te combineren. Zeker de komende weken beloven druk te worden, maar voor die belangrijke wedstrijden kan je je natuurlijk vlot opladen. De halve finale van de nationale beker is voor onze club heel belangrijk en ook zo’n Europese match wil je absoluut niet missen.”

“Tussen Kerst en Nieuwjaar is het bovendien wat rustiger, dan zal ik dus veel moeten studeren. Begin januari is er dan de verplaatsing naar Istanboel. Het wordt heel moeilijk om zo’n ploeg te kloppen, maar het is wel iets om naar uit te kijken. Ik moet daarvoor enkele examens verplaatsen, maar tot dusver lukte dat telkens wel goed.”

“Zolang ik volleybal op het hoogste niveau kan blijven combineren met mijn studies wil ik dat graag doen.”

Zaterdag 9 december om 20.30 uur: Hermes Oostende – VC Oudegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier