Volleykapitein Charlotte Leys uit Poperinge: “We groeien stilaan tijdens dit WK”

© BELGA
Redactie KW

Charlotte Leys, de Poperingse kapitein van de Yellow Tigers mocht ondanks de nederlaag tegen China op een sterke partij terugblikken.


© BELGA

Met drie aces, tien punten en een receptie die voor 38 procent perfect gebracht werd, mocht kapitein Charlotte Leys op een goede wedstrijd terugkijken. “Ook tegen Cuba vond ik al dat ik vrij behoorlijk presteerde, maar vandaag viel het misschien meer op”, aldus de receptie-hoekspeelster, die eerder dit jaar verkozen werd tot West-Vlaamse Sportvrouw van 2013. “Ik geloof trouwens dat we als ploeg op een hoog niveau speelden en dat we stilaan groeien in dit WK. Niet vergeten dat China het nummer vijf van de wereld is. Hun sterkste kracht is dat zij kunnen toeslaan als het erop aan komt met sneller spel, met goede bloks en met veel variatie.”

Beslissend weekend

Door de nederlagen tegen Japan en China, de topfavorieten in de groep, bekleedt België momenteel de voorlaatste plaats in de poule. Enkel de eerste vier van de zes teams mogen naar de volgende ronde. “Nu ja, het was niet tegen China dat van ons verwacht werd dat we punten moesten halen”, beseft Charlotte Leys. “We wisten ook vooraf dat de laatste twee matchen beslissend zouden zijn. Nu een dagje recupereren en dan trachten tegen Azerbeidzjan ons niveau van donderdagavond terug te vinden.”

Bij de Yellow Tigers stond ook Els Vandesteene in de basis en mocht Nina Coolman invallen.

(AD/MC – Foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.