Volleybalkampioen ten laatste op 7 mei bekend

Foto Bart © VDB
Lode Blomme

De rechter in kort geding besliste vandaag dat de data voor de play-off-finales in het mannenvolleybal blijven zoals ze bepaald zijn door de Belgische volleybalbond (KBVBV). Knack Roeselare speelt dus straks mogelijk 5 keer tegen Maaseik op amper 9 dagen tijd.

De titelfinale is een best of five, waarbij Maaseik als winnaar van de play-offs het thuisvoordeel heeft. Als de play-off-finale tegen Noliko Maaseik over vijf wedstrijden gaat, dan zal de huidige landskampioen 5 keer tegen de Limburgers spelen op amper 9 dagen tijd.

Vertegenwoordigers van de Euro Millions Volley League hadden geprobeerd om via de rechtbank een andere kalender te bekomen met de laatste wedstrijd op 10 mei om de spelers zo wat meer recuperatietijd te geven. De rechter verklaarde de zaak echter ongegrond. En zo kreeg de bond, die de play-off-finale sneller wil laten afhandelen in functie van de trainingen van de nationale ploeg, toch gelijk.

Knack Roeselare en Noliko Maaseik beginnen nu zaterdag in Maaseik aan de play-off-finale. Ook de tweede wedstrijd lag al vast: op maandag 1 mei in Schiervelde. Vandaag besliste de rechter dat de andere wedstrijden gespeeld worden op woensdag 3 mei en eventueel op vrijdag 5 en zondag 7 mei.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.