Volleybalcompetitie vier weken opgeschort

© foto Bart
Redactie KW

Doordat de code oranje uitgeroepen wordt voor de sport wordt de volleybalcompetitie vanaf woensdag tot en met 8 november voor vier weken stopgezet.

Concreet betekent dat voor Volley Vlaanderen dat in het senioresvolleybal de competitiewedstrijden inclusief bekerwedstrijden vanaf de reeks Nationale 1 tot en met de provinciale afdelingen tot en met het einde van de herfstvakantie 8 november uitgesteld worden.

Volley West-Vlaanderen annuleert meteen de provinciale bekercompetitie zowel bij de heren als de dames. Daardoor worden er vrije weekends gecreëerd om de uitgestelde wedstrijden alsnog af te werken zonder de competitie te lang te laten aanslepen. Altijd in de veronderstelling dat de competitie in het weekend van 14-15 november heropgestart wordt. Is dat niet het geval, dan wordt de competitieformat aangepast.

Trainingen

Bij de jeugd tot 12 jaar wordt de competitie voor de Volleytoer en de U11 afgewerkt zoals voorzien, er kan ook verder getraind worden.

De wedstrijden van de U13, U15 en U17 worden ook al tot 8 november geannuleerd. De bekercompetitie bij de jeugd blijft tot nader order nog gehandhaafd.

Wat de trainingen betreft vanaf de U13 kunnen die georganiseerd blijven, maar enkel met opvolging van de 1,5m afstandsregel en contactloos. Aanvalsoefeningen met blok en omgekeerd zijn dus weer uit den boze evenals wedstrijdvormen. De trainers zullen dus wel heel creatief voor de dag moeten komen.

Knack Roeselare

Uiteraard dat de lokale overheden extra maatregelen kunnen opleggen zoals gebruik infrastructuur. Kleedkamers en douches moeten gesloten blijven.

Wat de profcompetitie betreft, bij de mannen is dat de Euromillions Volley League, is er nog overleg of die al dan niet kan blijven plaatsvinden. Knack Roeselare weet dus nog altijd niet of de classico van zaterdag tegen Maaseik kan georganiseerd worden. (RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier