Volleybalcompetitie start weer vanaf 16 december

Onder voorbehoud van een mogelijke verlenging van de coronamaatregelen die gelden tot midden december, kan het amateurvolleybal heropstarten vanaf 16 december.

Enkel in beide liga’s kan nog verder gevolleybald worden. © Getty Images/iStockphoto

Concreet betekent dit dat de competitie in het weekend van 9-10 januari 2021 weer herneemt met de terugronde die afgerond wordt het laatste weekend van april. Dat is het geval voor zowel de nationale als provinciale reeksen. Belangrijk daarbij is dat de reeds gespeelde wedstrijden behouden blijven en de uitgestelde wedstrijden niet worden ingehaald. Er wordt naar gestreefd om 50% van het aantal wedstrijden per niveau te halen. Daarbij moet een ploeg minstens één keer spelen tegen iedere ploeg uit de reeks. De rangschikking bij het slot van de competitie geldt als eindklassement. Wél na toepassing van een coëfficiënt om alle clubs in aantal gespeelde wedstrijden gelijk te schakelen.

Protocols

In West-Vlaanderen werd de provinciale bekercompetitie bij de seniores vroeger al geannuleerd, de bekercompetitie bij de jeugd wordt wel nog georganiseerd vanaf 16 december.

Wat de competitie in Liga Heren betreft, werd beslist dat die verder afgewerkt wordt zoals gepland mits het volgen van de afgesloten protocols. In de Liga Dames is maar een deel bereid die wedstrijden nu af te werken, een andere groep besliste om maar op 16 januari te herbeginnen. Het programma wordt aangepast.

Wat de Belgian Cup betreft zal de bekercompetitie enkel met de Ligateams afgewerkt worden, rekening houdend met de loting van 8 oktober. (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.