Volleybalcompetitie seniores volledig afgelast

© gf
© gf
Redactie KW

Binnen Volley Belgium en Volley Vlaanderen werd er overleg gepleegd met de provinciale afdelingen omtrent de lopende competitie. Nadat duidelijk werd dat er vanuit het federale overlegcomité alsnog geen versoepeling in zicht is voor de maatregelen rond sport en cultuur werd er beslist om in de nationale afdelingen (uitgezonderd Liga A dames en heren) en de reeksen promo (provinciaal) alle nog voorziene wedstrijden af te gelasten.

De komende competitie 2021-2022 zal, hopelijk in september, opgestart worden met dezelfde reeksen als dit geannuleerde seizoen. Het is wel toegelaten om, eens het overlegcomité sporters van boven de 12 jaar weer toelating geeft te trainen, nog onderlinge vriendenwedstrijden in eigen organisatie af te werken.

Afwachten voor jeugd

Voor de jeugdcompetitie wordt, na consultatie van de jeugdcommissie van Volley Vlaanderen, gewacht tot 8 februari om een definitieve beslissing te nemen.

Volley West-Vlaanderen besliste wel al om in functie van volgend seizoen volledige reeksen van twaalf ploegen te maken. Het betekent dan ook dat er, ingeval er ploegen niet herinschrijven voor de komende competitie, die reeksen zullen aangevuld worden met bijkomende stijgers. Die worden bepaald aan de hand van de momentele klassering van dit seizoen waarvan maar twee wedstrijden gespeeld werden. Vanuit Promo 1 kunnen er geen bijkomende stijgers zijn naar het nationaal volleybal.

De jeugdcompetitie is voor de jeugdploegen tot en met 12 jaar momenteel wel mogelijk en wordt in West-Vlaanderen het weekend van 6-7 februari heropgestart.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.