"Om alle clubs én hun spelers en speelsters de mogelijkheid te bieden om een verantwoorde voorbereidingsperiode van minimum vier weken te voorzien, werd beslist om de competitiestart op seniorenniveau uit te stellen tot ten vroegste het weekend van 3 en 4 oktober", verklaarde Volley Vlaanderen. "Ook de bekercompetities zullen niet van start gaan in september." Er zal ten laatste op 15 augustus een beslissing genomen worden over de start van de jeugdcompetitie.

De trainingen kunnen wel blijven doorgaan, met respect voor de nationale, provinciale en lokale restricties. "Voor meerderjarigen (vanaf 18 jaar) wordt aangeraden om indoor en outdoor te trainen met maximaal 12 spelers, zonder contact en met 1,5 meter afstand", stipuleerde Volley Vlaanderen. "Voor minderjarigen (jonger dan 18 jaar) vallen bovenstaande restricties weg, behalve in de provincie Antwerpen, waar de afstandsregel wel van kracht blijft. Alle begeleiders van deze trainingen dienen zowel voor, tijdens en na de activiteit een mondmasker te dragen."

"Specifiek in de provincie Antwerpen dient er rekening gehouden te worden met de 1,5m regel bij activiteiten die per voorkeur buiten plaatsvinden. Bij minderjarigen blijft dit nog steeds met een aantal van maximaal 50 personen, vanaf meerderjarigen werd dit echter sterk teruggeschroefd naar 10 personen (inclusief trainer)."

Volley Vlaanderen benadrukte tot slot nog steeds het belang van veilig sporten en raadt alle leden en clubs aan om gedurende deze periode te focussen op beachvolleybal en sportbeoefening in de buitenlucht.

(Belga)

"Om alle clubs én hun spelers en speelsters de mogelijkheid te bieden om een verantwoorde voorbereidingsperiode van minimum vier weken te voorzien, werd beslist om de competitiestart op seniorenniveau uit te stellen tot ten vroegste het weekend van 3 en 4 oktober", verklaarde Volley Vlaanderen. "Ook de bekercompetities zullen niet van start gaan in september." Er zal ten laatste op 15 augustus een beslissing genomen worden over de start van de jeugdcompetitie. De trainingen kunnen wel blijven doorgaan, met respect voor de nationale, provinciale en lokale restricties. "Voor meerderjarigen (vanaf 18 jaar) wordt aangeraden om indoor en outdoor te trainen met maximaal 12 spelers, zonder contact en met 1,5 meter afstand", stipuleerde Volley Vlaanderen. "Voor minderjarigen (jonger dan 18 jaar) vallen bovenstaande restricties weg, behalve in de provincie Antwerpen, waar de afstandsregel wel van kracht blijft. Alle begeleiders van deze trainingen dienen zowel voor, tijdens en na de activiteit een mondmasker te dragen." "Specifiek in de provincie Antwerpen dient er rekening gehouden te worden met de 1,5m regel bij activiteiten die per voorkeur buiten plaatsvinden. Bij minderjarigen blijft dit nog steeds met een aantal van maximaal 50 personen, vanaf meerderjarigen werd dit echter sterk teruggeschroefd naar 10 personen (inclusief trainer)." Volley Vlaanderen benadrukte tot slot nog steeds het belang van veilig sporten en raadt alle leden en clubs aan om gedurende deze periode te focussen op beachvolleybal en sportbeoefening in de buitenlucht.(Belga)