Volley Vlaanderen beloont de volleybalclubs

De competitiestart van de EuroMillions Volley League is verschoven naar het eerste weekend van oktober. © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Vandaag presenteert Volley Vlaanderen met trots de ranking van het Jeugdsportfonds 2020. Alle clubs die een kwalitatieve jeugdwerking aanbieden, verdienen deze erkenning. In de ranking staan ook zes West-Vlaamse volleybalclubs. Beobank BEVO Roeselare staat als elfde op de hoogste plaats.

Het aantal deelnemende clubs zit voor dit project nog steeds in de lift. Dit jaar mocht de federatie, samen met de ondersteuning van Sport Vlaanderen, maar liefst 264.000 euro verdelen onder de 200 deelnemende clubs. Dat zijn 17 clubs meer dan de vorige editie en is daarnaast een recordaantal aan ingeschreven clubs. Hiermee bereikt Volley Vlaanderen via het Jeugdsportfonds project 87% van alle jeugdleden in het Vlaamse volleybal.

De financiële ondersteuning zorgt ervoor dat de clubs nog meer kunnen investeren in de jeugdwerking. De deelnemende clubs ontvingen allen het label van ‘Jeugdvriendelijke volleybalclub 2020’ met daarbij, afhankelijk van hun dossier, één tot vijf sterren. Het behalen van een ster is een erkenning van Volley Vlaanderen naar de clubs toe voor hun jeugdwerking.

De kwaliteit van de jeugdwerking wordt geanalyseerd aan de hand van verschillende criteria die belangrijk zijn voor de opleiding van jonge spelers en speelsters. Volley Vlaanderen merkt daarbij op dat de kwaliteit van de opleiding bij de Vlaamse volleybalclubs jaar na jaar enkel maar stijgt.

De volledige ranking kan je terugvinden via deze link: https://www.volleyvlaanderen.be/ranking-jeugdsportfonds/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier