Volley Team Lichtervelde stopt met damesploegen

Patrick Verplancke. © Foto Kurt
Redactie KW

Volley Team Lichtervelde stopt vanaf volgend seizoen met haar dames A- en B-ploeg. Te veel speelsters stoppen of vertrekken, waardoor het bestuur deze moeilijke beslissing moest nemen.

“In de eerste week van maart zaten we samen met trainers en bestuur omdat we dan al berichten ontvingen van speelsters die zouden stoppen en hun vrijheid zouden aanvragen, omwille van privéredenen of studies”, opent voorzitter Patrick Verplancke. “Als je in totaal twaalf speelsters moet vervangen, komt dit neer op een volledige ploeg die wegvalt. Ook trainers vinden met een hoog niveau is voor iedere club erg moeilijk.”

Verder met jeugd

“Als bestuur hebben we in samenspraak met de trainers beslist om verder te doen met de jeugd. We willen hen in de toekomst de kans geven om zich verder te ontplooien en hen bij VTL te houden.

We hebben een grote groep goeie jeugdspeelsters en besloten om opnieuw te starten met een U17-ploeg, omdat een aantal speelsters uit de vierdeprovincialer U17-gerechtigd zijn. Voor alle jeugdploegen tot en met de U15 hebben we een trainer. Voor de U17 zijn we nog op zoek naar een volwaardige oplossing, al is die functie al gedeeltelijk ingevuld.”

Competitie stopgezet

“Binnen twee seizoenen is het wel de bedoeling om terug te kunnen starten met een damesploeg in vierde provinciale. Dat zou heel mooi zijn.”

Door de coronacrisis hebben beide ploegen van VTL dus wel hun laatste wedstrijd gespeeld. “In april was er wel nog een oefenwedstrijd voorzien, maar die zal dus niet doorgaan. De competitie is volledig stopgezet en onze evenementen kunnen ook niet doorgaan. Het is voor iedereen hetzelfde probleem, maar de gezondheid primeert en we moeten die beslissing accepteren en respecteren.” (BV)

Kandidaat-trainers voor de U17 kunnen contact opnemen via 0496 49 22 32 of verplancke.bruneel@telenet.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier