Volley Team Decospan Menen hervat de baltrainingen

Coach Frank Depestele naast nieuwkomer Kobe Brems. © MPM
Redactie KW

Frank Depestele verzamelde maandag voor het eerst zijn troepen in de Vauban sporthal voor de eerste baltrainingen. Ondertussen maakte de club ook het oefenprogramma bekend en volgende week zaterdag is de club aanwezig op de Wieltjesfeesten met een heus fandorp.

Frank Depestele geeft Anshel Ver Eecke -vicekampioen beachvolley- nog een weekje een aangepast programma. Dat betekent dat hij de baltrainingen nog mag overslaan om wat te bekomen van een intensief beachvolleyseizoen. Hij was wel aanwezig op de training. Ook Mathieu Vanneste wou niet ontbreken. De nieuwe aanwinst moet dinsdag onder het mes in Antwerpen. “Naar verluidt bij de beste chirurg van het land“, voegt Mathieu eraan toe. “Het is moeilijk te voorspellen hoe mijn revalidatie van de schouder zal verlopen en hoe lang ik aan de kant zal blijven. Hopelijk kan ik zo snel mogelijk weer aan de bak“, aldus de jonge Loppemnaar.

Door de lange inactiviteit van Vanneste overweegt het bestuur nog een inkomende transfer. Maar de financiële middelen zijn beperkt en ook het aantal beschikbare kwalitatieve spelers op de markt is aan de magere kant. De kans dat er dus geen extra speler wordt aangetrokken, is behoorlijk groot.

Oefenprogramma

De Zweedse aanwinst Linus Ekstrand heeft nu nog verplichtingen met de nationale ploeg maar vanaf vrijdag is hij wel inzetbaar op de Meense training. Voor de eerste oefenmatchen is het nog wachten tot eind september. Op 25/09 speelt Decospan voor het eerst vriendschappelijk bij de buren van Marke-Webis. De oefencampagne eindigt met een duel op 11 oktober tegen Haasrode-Leuven. De eerste competitiematch vindt plaats op zondag 20 oktober. De jongens van Frank Depestele staan meteen voor een verraderlijke verplaatsing naar Waremme, de revelatie van vorig seizoen. De eerste thuismatch in de Vauban is op 26 oktober tegen Haasrode-Leuven, de ex-club van Depestele. De ploeg is met de komst van onder meer Lienert Cosemans (ex-Menen) en Seppe Baetens (Maaseik) serieus versterkt.

Anshel Ver Eecke mag het nog rustig aan doen.
Anshel Ver Eecke mag het nog rustig aan doen.© MPM

Heus fandorp op Wieltjesfeesten

Wie niet zo lang wil wachten om de spelers te ontmoeten kan tijdens de Wieltjesfeesten terecht waar een heus Decospan fandorp komt. Deze keer krijgt de club extra steun van supportersclub Ziejollid, de jeugdwerking van de club en speciaalzaak Dirk Deleu. Ze palmen de hele zone vanaf de Markt tot aan Dirk Deleu in de Kortrijkstraat in. Daar voorzien ze de hele dag door animatie met onder meer een mega opblaasbaar volleyveld, drank en eten. De spelers van de A-ploeg zijn vanaf 14u aanwezig voor een meet & greet met de fans.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier