Volley Liga in zee met Telenet

Diederiek Degryse, Manu Leroy (Telenet), Marc Spaenjers en Daniël Vanden Berghe deden de ambitieuze plannen van de Liga uit de doeken. (Foto LB) © LB
Lode Blomme

Onder leiding van ex-Knackvoorzitter Daniël Vanden Berghe en met Diederiek Degryse als commercial manager treedt de Belgische Volleybal Liga na een jaar hard werken met een daadkrachtig beleid naar buiten.

Doel is een niveauverhoging van het Belgische volleybal. Een van de maatregelen is dat er meer volleybalwedstrijden live op televisie komen door een samenwerking met Telenet.

Daniël Vanden Berghe, ex-voorzitter van Knack Roeselare is de voorzitter van de Belgische Volleybal Liga, Diederik Degryse is commercial manager en Marc Spaenjers general manager. Beiden hebben ook al een verleden bij Knack Roeselare. De Liga wil een gezonde en eerlijke competitie in Liga A, de hoogste klasse van het Belgische volleybal. Daarom is er een nieuw huishoudelijk reglement dat door alle clubs van de Liga werd goedgekeurd.

Tien ploegen in Ethias League

Er werd vooreerst een licentiecommissie opgericht en die besliste al om Puurs geen licentie toe te kennen om komend seizoen in de hoogste Ethias League uit te komen. Een uitspraak die op maandag 6 juli gevolgd werd door het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) omdat Puurs niet kon beantwoorden aan een aantal voorwaarden en vorig seizoen ook niet alle beloften kon nakomen. De hoogste volleyafdeling bestaat bijgevolg komend seizoen uit 10 ploegen. Aan de competitieformule, met een reguliere competitie, play-offs en een play-off-finale in een best of five, verandert voorlopig niets.

Samenwerking met Telenet

Voorts kregen alle sporthallen van de Liga A-clubs sterren toebedeeld en wordt de G25 geïntroduceerd, 25 topwedstrijden zoals de wedstrijden in de play-off-finale en top- en semitopwedstrijden in de competitie, die live op Telenet komen. Voorwaarde is wel dat de topwedstrijden in topomstandigheden moeten kunnen plaatsvinden. Zo moeten onder meer professionele TV-faciliteiten en LED-boarding aanwezig zijn. Deze wedstrijden kunnen enkel worden gespeeld in sporthallen met 3 sterren, zeg maar Champions Leagueniveau. De vier clubs die drie sterren kregen zijn Knack Roeselare, Maaseik, Antwerpen en Gent. Menen kreeg 1 ster. Het is wel de bedoeling dat de Liga de clubs helpt om hun aantal sterren te verhogen.

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.