Volley De Haan tot winterstop tegen drie top 5-ploegen: “Zaterdag wordt serieuze test”

Aukje Decloedt. (foto PDC)
Redactie KW

De dames van Volley De Haan zijn in Promo 3A bezig aan een voorbeeldig seizoen. De competitie is acht wedstrijden ver en het team van coach Bjorn De Roo verloor nog geen enkele keer. Meer zelfs… er werden amper vier sets prijsgegeven. Zaterdag is VT Brugge C, dat op de tweede plaats staat, te gast in sporthal Haneveld.

“Ik wist voor aanvang van de competitie dat we geen ploeg zijn voor Promo 3”, vertelt Bjorn De Roo. “Ik blijf het echter vervelend vinden dat niet alle speelsters door hun studies op alle trainingen aanwezig kunnen zijn. Daardoor is het nog steeds heel moeilijk om automatismen en wedstrijdsituaties te oefenen. Gelukkig zijn mijn speelsters allemaal vechters en compenseren ze dat gebrek aan training met een grote dosis strijdlust.”

Top 5-ploegen

Libero Aukje Decloedt (20) had niet verwacht dat het zo vlot zou lopen voor haar team. “We wisten echt niet wat we mochten verwachten, want we kenden geen enkele ploeg uit de reeks. We werden in de voorbije wedstrijden nog maar zelden op de proef gesteld, maar daar komt de volgende weken allicht verandering in.”

We mogen nu vooral niet gaan zweven, maar ook niet onnodig stressen

De kustploeg zal over een tweetal weken ongetwijfeld meer zicht hebben op de reële kansen qua promotie. “We staan voor de winterstop tegenover drie ploegen uit de top vijf”, waarschuwt de coach. “Het zou verkeerd zijn om nu al te praten over promotie. Als we tegen alle ploegen gespeeld hebben, zullen we beter weten welke onze mogelijkheden zijn. De match van zaterdag tegen VT Brugge C is een serieuze test, maar beschouw ik niet als een sleutelwedstrijd. Voor mij is het een match als alle andere, die we hoe dan ook willen winnen. Het is een sterke tegenstander en dat zijn toffe en leerrijke wedstrijden voor mijn speelsters.”

Aukje Decloedt kijkt uiteraard ook uit naar de confrontatie met het tweede gerangschikte VT Brugge C. “We hebben hen onlangs geklopt in een oefenwedstrijd, maar dat is geen garantie op een overwinning in competitieverband. Het is een goede ploeg, die eveneens nog geen enkele wedstrijd verloor. Ze wonnen enkele keren met het kleinste verschil en daardoor hebben wij een bonus van vier punten. We mogen nu vooral niet gaan zweven, maar ook niet onnodig stressen. We willen allemaal heel graag promoveren en dan is het belangrijk om zaterdag te winnen.”

Examens

Bjorn De Roo. (foto PDV)
Bjorn De Roo. (foto PDV)

Voor de meeste studenten staat januari synoniem voor examens en studeren en dat is voor het overgrote deel van de speelsters van Volley De Haan niet anders. “We hebben daar gelukkig op kunnen anticiperen en zijn erin geslaagd om de meeste thuiswedstrijden te verplaatsen”, aldus De Roo. “Als we deze periode goed doorkomen, kunnen we onze ambities iets duidelijker formuleren. Dan zullen we alle tegenstanders beter kennen en weten hoe we hen best aanpakken in de terugronde. Hopelijk gooit corona de komende weken geen roet in het eten. Zonder publiek spelen, vind ik niet onmiddellijk een groot probleem, maar belangrijke speelsters missen is wel een serieuze handicap.” (PDC)

Zaterdag 4 december om 20.30 uur: Volley De Haan – VT Brugge C

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier