Volley Bredene heeft met Olivier D’Haenen een nieuwe voorzitter: “Spelplezier en gelukkig zijn blijven het belangrijkste”

Economist Olivier D’Haenen wil dat de clubcijfertjes klopen. (foto PDC)
Redactie KW

Het was de voorbije weken bijzonder druk in de bestuurskamer van Volley Bredene. Naast de voorbereiding van het nieuwe seizoen stond ook de aanstelling van een nieuwe voorzitter op het programma. Na het ontslag van Pascal Looffen, die wegens gezondheidsredenen opstapte, was deze bestuursfunctie immers nog steeds niet ingevuld. Bredenaar Olivier D’Haenen (51) werd bereid gevonden om deze taak op zich te nemen.

“Ik ben eigenlijk door mijn zonen Rune en Marten in contact gekomen met Volley Bredene”, opent de kersverse voorzitter. “Zelf heb ik nooit gevolleybald, maar als ouder volg je de prestaties van je kinderen en raak je stilaan geëngageerd binnen de club. Eerst als markeerder en later als bestuurslid. Het was de vorige voorzitter die me enkele jaren geleden vroeg om nieuwe sponsors te zoeken. Professioneel heb ik wel wat contacten met grote bedrijven en die ervaring wou ik gerust ten dienste stellen van de club.”

“Het was nooit mijn ambitie om voorzitter te worden, maar als de club denkt dat ik de geschikte man ben voor deze job, kan je moeilijk weigeren”, gaat Olivier D’Haenen verder. “Ik wil in eerste instantie het huidige beleid verderzetten. Volley Bredene is een familieclub en dat moet zò blijven. Ik merk dat de sfeer onder de spelers van de verschillende ploegen opperbest is.”

Cijfers kloppen

“Die jonge gasten kunnen het echt goed vinden met elkaar. Daarnaast zal ik erop toezien dat we een financieel gezonde vereniging blijven. Als economist wil ik dat de cijfertjes kloppen. Het is belangrijk dat we goede sponsors blijven aantrekken, zodat het inschrijvingsgeld voor de spelers betaalbaar blijft. We zijn een groeiende club, maar mogen niet naast onze schoenen lopen. Daar zal ik nauwlettend op toezien.”

Naast de aanstelling van een nieuwe voorzitter viel nog belangrijk nieuws te rapen bij de kustploeg. “Volgend seizoen starten we met een derde fanionploeg bij de heren”, vertelt de voorzitter trots. “Het team bestaat grotendeels uit spelers die vorig jaar nog bij de U17 speelden. We bieden die jongens de kans om hun sportieve hobby verder te beoefenen en door te groeien naar het B-team, dat ook in Promo 3 uitkomt.”

Geen druk

“Deze nieuwe ploeg wordt gecoacht door Kris Plovie, terwijl Maxim Clarysse en Stan Cattrijsse het B-team onder hun hoede nemen. Het is een leuke vaststelling dat spelers van de A-ploeg bereid zijn om jonge gasten te begeleiden en te coachen. Dat bewijst veel over de sfeer binnen onze club. Spelplezier blijft het allerbelangrijkste”, besluit D’Haenen.

“Het bestuur legt geen enkele druk op. We hopen dat al onze ploegen goede resultaten halen, maar ik ben pas een gelukkige voorzitter als ik merk dat iedereen binnen de club met een tevreden gezicht rondloopt.

(PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.