Vlamvo Vlamertinge op kop in derde nationale: “Bombardeer ons nu niet tot titelfavoriet”

Ann-Sophie Vandermarliere. (foto EF) © Eric Flamand
Redactie KW

Voor minstens een week mag Vlamvo Vlamertinge zich de fiere leider in derde nationale A noemen. “We beschikken over de meest evenwichtige kern die we de voorbije jaren hebben gehad”, klinkt Ann-Sophie Vandermarliere trots.

Door de 0-3-zege bij VC Oudegem en het puntenverlies van Volley Kruikenburg Ternat neemt Vlamvo Vlamertinge de leidersplaats in derde nationale over. Zaterdag wacht al een nieuwe krachtmeting met Wivo Wingene, vierde in de stand. “We werden vorig seizoen nog uitgeschakeld in het bekertornooi door Wivo, wees dus maar zeker dat we iets willen rechtzetten”, opent Ann-Sophie Vandermarliere. “Zij zijn een ploeg die aanvallend en in opslag over de nodige wapens beschikt. Wij zullen net als vorige week in Oudegem receptioneel top moeten zijn. Dat we de langere rally’s vorig weekend meestal in ons voordeel konden beslechten geeft ons wel het nodige vertrouwen. We spelen bovendien in eigen zaal, maar jammer genoeg zonder supporters. Onze vaste supporterskern slaagt er altijd in om ons nog dat extra duwtje in de rug te geven. Zaterdag zullen we het dus volledig zelf moeten doen. En als er toch één iemand zou toegelaten worden, laat dat dan onze dj Benny zijn. Hij weet altijd voor de nodige ambiance te zorgen.” (lacht)

De terugkeer naar ons vertrouwde systeem blijkt zijn vruchten af te werpen

Top drie

Dat Vlamvo momenteel aan de leiding van het klassement prijkt, verandert niets aan de doelstelling voor dit seizoen. “Onze coach Kris Van Boxelaer is heel ambitieus en had een plaats in de top drie vooropgesteld. We hebben tot dusver getoond dat die ambitie gerechtvaardigd is, maar er is geen reden om ons plots tot titelfavoriet te bombarderen”, tempert receptiehoekspeelster Ann-Sophie Vandermarliere. “Of we dan totaal niet met het klassement bezig zijn? Op de terugweg van de match in Oudegem volgden we in ons busje wel het verloop van de wedstrijd van Kruikenburg Ternat. Dat ging met de nodige emoties gepaard, het leeft dus wel duidelijk in de groep. (lacht) Na de moeilijke start van het seizoen heeft onze coach weer teruggegrepen naar ons vertrouwde systeem en dat blijkt zijn vruchten af te werpen. Ik durf zeggen dat we over de meest evenwichtige en uitgebalanceerde kern van de voorbije jaren beschikken. Hoog mikken mogen we zeker doen, maar titelambities spreken we niet uit.”

De 28-jarige Ann-Sophie Vandermarliere onderging in april een ingreep aan de schouder en kan ondertussen weer pijnvrij volleyballen. “Ik had me als doel gesteld om er tegen de competitiestart weer te staan en dat is gelukt. Dat ik nu weer op mijn beste niveau kan volleyballen zie ik als een persoonlijke overwinning. Maar niemand bij ons is zeker van een basisplek. Elke week opnieuw moeten we op training bewijzen dat we onze plek in de hoofdmatch verdienen. Dat scherpt de concurrentiestrijd aan en daar wordt de ploeg alleen maar beter van.” (TV)

Zaterdag 4 december om 20 uur: Vlamvo Vlamertinge A – Wivo Wingene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier