Vlamvo Vlamertinge haalt de titel binnen

Redactie KW

De titelstrijd in eerste provinciale dames werd zaterdagavond al beslecht. Vlamvo Vlamertinge blikte VT Brugge in met 0-3 maar moest daarna nog nagelbijtend afwachten wat Zwevezele zou doen tegen Lendelede…

Met nog twee wedstrijden voor de boeg bleef Vlamvo zeker zes punten voorsprong behouden op Zwevezele, dat Lendelede partij gaf in eigen huis. Als Zwevezele geen puntenverlies leed, moest de champagne opgeborgen worden en het feestje nog minstens een weekje uitgesteld.

Het werd wachten voor de Vlamertingse meisjes want bij het einde van hun wedstrijd stond het 2-1 in het voordeel van Zwevezele en 22-22 in de vierde set. Na tien minuten kwam dan het verlossende sms’je binnen. Lendelede had onverhoopt de tweede set binnengehaald, zodat Zwevezele minstens een punt verspeelde. Vlamertinge was kampioen, de flessen werden ontkurkt en de coach ging de douche in. “Vorig seizoen was het nipt niet maar dit jaar mocht het niet meer mislukken”, stelde Thierry Hardy kleddernat vast. “Nu gaan we feesten, de meisjes hebben dit overduidelijk verdiend”, besloot hij breed lachend.

(GD – foto GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier