Vlamvo Vlamertinge B kan zondag de titel pakken in tweede provinciale A

Het lijkt al het hele seizoen te mooi om waar te zijn, maar zondag om 11 uur krijgen Maartje Masschaele en Vlamvo Vlamertinge B de kans om hun droom te verwezenlijken. Als er gewonnen wordt van Mardavo Marko kan de titel hen niet meer ontglippen.

Vlamvo B – met Maartje Masschaele als nummer 14 – kan zondag de titel pakken in Marke. © EF

Na twee opeenvolgende promoties kunnen de dames van Vlamvo Vlamertinge B zich komende zondag definitief in de Vlamertingse geschiedenisboeken smashen. Het laatste obstakel is de uitmatch bij Mardavo Marke. “We spelen voor de eerste keer op zondagmorgen, het is dus strikt verboden om zaterdagavond op stap te gaan”, lacht de 17-jarige Maartje Masschaele. “Marke speelde vorig seizoen kampioen in onze reeks en is een te duchten tegenstander. Onze coach Kris Debouck heeft hen bewust niet gescout, we gaan uit van eigen sterkte.”

Voor onze jonge ploeg is het net goed dat de belangen groot zijn zondagmorgen

De voorbije weken hebben we net op tijd weer onze topvorm van in de heenronde te pakken en we hopen dat die zal volstaan om de overwinning en de titel te pakken. Of de titelstress zou kunnen toeslaan? Voor onze jonge ploeg is het net goed dat de belangen groot zijn, zo zullen we zondagmorgen zeker op scherp staan. We zullen vanaf het eerste punt op scherp staan en in die zin kan de gezonde stress net motiverend werken. Het vertrouwen in een goede afloop is groot, aan ons om het waar te maken!”

Jonge ploeg

Receptie-hoek Maartje Masschaele is aan haar tweede seizoen bij Vlamvo bezig en had al snel door dat ze in een ploeg met heel wat progressiemarge was terechtgekomen. “Na de promotie vorig seizoen voelde ik al dat we ook in tweede provinciale geen onaardig figuur zouden slaan. Dat we nu op een zucht van de titel staan, had natuurlijk niemand verwacht. We hebben een jonge ploeg die er echt voor wil gaan en dat bewijzen we dit seizoen. We kijken er al naar uit om in eerste provinciale te spelen, maar nu willen we eerst de kroon op het werk zetten.”

(TV)

Zondag 31 maart om 11 uur: Mardavo Marke – Vlamvo Vlamertinge B.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.