VKt Torhout nu ook kampioen in derde provinciale

Redactie KW

Nadat VKt Torhout B al de titel pakte bij de dames in eerste provinciale, mocht VKt Torhout C vandaag juichen in derde provinciale B.

Het is een echt boerenjaar geworden voor VKt Torhout. De A-ploeg werd knap tweede in eerste divisie en speelde de finale van de Beker Dehaene, terwijl VKt B zelfs de dubbel veroverde met provinciale bekerwinst en de titel in eerste provinciale.

Het jonge VKt Torhout C, een ploeg die bijna uitsluitend uit eigen jeugdspelers bestaat, kon in het huidige succes niet achter blijven. Zij speelden een heel seizoen mee bovenin het klassement van derde provinciale A, waar de spanning tot op de slotspeeldag te snijden was.

Bij aanvang van de laatste wedstrijd telde koploper VKt Torhout C slechts één punt voorsprong op titelconcurrent Hermes Oostende C. VKt C had dus alles in eigen handen, maar moest wel voorbij nummer drie Volley De Haan. De jonge ploeg uit Torhout bezweek echter niet onder de kampioenenstress en haalde het met 3-0. De setstanden waren 29-27, 25-21 en 25-17.

(AD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.