VKt Torhout is kampioen in eerste divisie en stijgt naar Liga B

© VDB
Redactie KW

De Torhoutse dames hadden in de eigen sporthal slechts één puntje nodig tegen VDK Gent B om zich te verzekeren van de titel, maar uiteindelijk werd er toch vlot met 3-1 gewonnen.

VKt Torhout A – het team dat door de entourage omgedoopt werd tot de ‘Bella Squadra’ – speelt al enkele jaren aan de top van eerste divisie, maar botste telkens op één sterkere tegenstrever. Dit seizoen was het echter aan VKt om uit te blinken. Het team verloor in de competitie nog maar tweemaal – dan nog telkens met 2-3 – en bouwde zo een ruime voorsprong uit op concurrenten Avanti Aalter, Bidavo Bissegem en Hermes Oostende B.

Volledige ploeg op het veld bij 2-0-voorsprong

Tegen VDK Gent B moest VKt slechts één punt pakken om zich tot kampioen te kronen en het titelfeest in te zetten. Het team wou niets aan het toeval overlaten en liep in de openingsset meteen tot 16-6 uit, om vervolgens met 25-14 af te werken. Ook set twee bracht bijzonder weinig spanning. Bij de tweede technische time-out stond het 16-10 voor VKt, dat de set met opnieuw met 25-14 won en de oranje geklede supporters zo in vervoering bracht. De volledige ploeg kwam op het veld voor een vreugdedans, want bij 2-0 was de titel al een feit.

Kim Windels scoort matchbal in set vier

Het team van coach Stefaan Decoster wou de titelmatch echter in stijl afwerken en liep ook in set drie vlot uit tot 8-5 en 16-9. Gent kwam echter terug in de match, slaagde erin om een eerste matchbal weg te werken en pakte set drie zowaar met 27-29. Torhout reageerde absoluut niet aangeslagen. In set vier liep het team tot 21-9 (!) uit. Karen Verhaeghe miste haar opslag bij 24-11 – dat wordt ongetwijfeld trakteren – maar Kim Windels maakte het vervolgens af met een middenaanval: 25-12 en 3-1-winst.

(AD – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier