VKt Torhout C kampioen na spannende wedstrijd tegen VT Brugge

Er stond zaterdagavond heel wat op het spel voor de dames van VKt Torhout C. Winst tegen onmiddellijke achtervolger VT Brugge betekende immers zoveel als de titel in tweede provinciale B.

De Torhoutse meisjes startten heel gespannen en nerveus en keken in de eerste set al snel tegen een 1-6 achterstand aan. “Eigenlijk hebben wij de punten gescoord voor de tegenstander want we waren nergens in het begin van de partij“, verklaarde een dolgelukkige coach Ellen Goemaere na de wedstrijd. VT Brugge won dan ook de eerste set overtuigend met 14-25.

De tweede en derde set verliepen uitermate spannend en gelijkopgaand. Zowel VKt Torhout als VT Brugge wisselden schitterende momenten af met missers die ongetwijfeld te wijten waren aan stress omwille van de inzet van de partij. Uiteindelijk eindigden beide sets met het kleinste verschil in het voordeel van de thuisploeg (26-24 en 28-26).

De vierde set verliep tot 15-13 gelijkopgaand maar op de eindspurt van de Torhoutenaren hadden de bezoekers geen antwoord meer. De meisjes van coach Ellen Goemaere wonnen de beslissende set met 25-17 en mochten de champagne ontkurken. Zonder meer een verdiende titel voor de Torhoutse meisjes die tot op heden nog maar twee wedstrijden verloren.