VKt Torhout B pakt titel in eerste provinciale en mag naar tweede divisie

De Torhoutse dames konden hun thuiswedstrijd ontspannen aanvatten, want ze hadden amper één punt nodig om het kampioenschap binnen te halen.

VKt Torhout B is kampioen in eerste provinciale, na de 3-0-zege tegen Vlamertinge. (Foto Bart) © VDB

VKt Torhout B neemt dan toch afscheid van het imago als Poulidor van eerste provinciale. Het team promoveerde de voorbije twee seizoenen net niet naar tweede divisie, boosdoeners waren toen Tievolley Tielt en VT Diksmuide. Dit seizoen is het echter wel volledig raak voor VKt B. Het Torhoutse team heeft het meeste moeders in de reeks en die ervaring werd ten volle aangewend om de concurrentie op een comfortabele achterstand te zetten.

Slechts een puntje nodig

Tegen Vlamvo Vlamertinge A, de achtste in het klassement, had VKt vanavond genoeg aan een puntje om de titel te mogen vieren. Torhout verloor dit seizoen nog maar tweemaal, telkens met 3-2, dus die opdracht mocht nooit een probleem vormen. VKt maakte zijn favorietenrol dan ook volledig waar en won de openingssets overtuigend met 25-19 en 25-11 (!), waarna het team aan een ereronde mocht beginnen. De derde set werd nog gewonnen met 25-20, maar telde enkel voor de statistieken.

Volgende week de dubbel in eigen huis?

Door de nieuwe Torhoutse overwinning, kan nummer twee Wivo Wingene A de leider niet meer bijbenen. Op Paasmaandag nemen beide teams het wel nog tegen elkaar op in de finale van de West-Vlaamse beker. Die wedstrijd wordt in de Torhoutse sporthal afgewerkt om 17 uur. VKt B verloor vorig jaar de bekerfinale van VT Diksmuide, maar is nu torenhoog favoriet om zelf de dubbel te veroveren.

(AD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.