VKT Torhout B – Bevo Roeselare A : 1 – 3

BEVO A (Liga B) laat zich in de beker nationaal/divisie niet verrassen door (een verdienstelijk) VKT TORHOUT B (2de divisie)

Setstanden : 25-15 / 16-25 / 13-25 / 25-27

In een (té) frisse Torhoutse sporthal moest een door enkele afwezige speelsters gehavend Bevo A schuiven in zijn opstelling. Torhout, dat elke set start met een 2 puntenbonus, maakte daarvan in de eerste set complexloos gebruik en start fel : 7-2. Een mak spelend Bevo ziet Torhout steeds verder uitlopen(13-5), mede door Roeselaarse onzuiverheden en misverstanden. Torhout serveert en verdedigt sterk en wint verdiend en afgetekend set 1 met 25-15.

Bevo coach Kris Supply grijpt in voor set 2 : aanvankelijk zonder merkbaar resultaat want Torhout loopt opnieuw uit tot 6-0. Vanaf de servicelijn komt Bevo terug en bij 7-8 staan ze voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Tot 14-16 kan Torhout aanklampen maar dan verhoogd Bevo het tempo en servicedruk : in 1 ruk loopt Bevo uit tot 14-23 om met 16-25 de setstanden in evenwicht te brengen.

In set 3 maakt Bevo onmiddellijk de bonus van de thuisploeg ongedaan en stoomt door : Bevo zet de thuis receptie zwaar onder druk en de weinig valabele aanvallen die Torhout kan opzetten worden kordaat afgeblokt door de bezoekers : via 2-9 / 7 – 18 wint Bevo vlotjes set 3 met 13-25 cijfers.

Ook in set 4 loopt het voor Bevo aanvankelijk op wieltjes. Gecontroleerd domineren ze via 7-13 en 10-16 de wedstrijd. Plots gaat Bevo echter wat minder secuur acteren en sluipt Torhout op kousenvoeten naderbij. De thuisploeg zet zich schrap en bij 23-23 is de spanning te snijden. In een enerverend slot haalt Bevo uiteindelijk de 4de set en de match binnen met 25-27 en 1-3 winst.