VKt Torhout A wint overtuigend van Bevo Roeselare

© (Foto VDB)
Redactie KW

Met de komst van de buren uit Roeselare stond een heel belangrijke wedstrijd op het programma van de dames van coach Stefaan Decoster. De bezoekers konden de punten immers ook heel goed gebruiken in de (tot op vandaag onzekere) strijd voor het behoud.

In de openingsfase van de eerste set kon een sterk serverend Torhout snel een kloofje slaan (10-5). De bezoekers profiteerden daarna echter van enkele slordigheden bij de thuisploeg om terug dichterbij te kruipen (11-10). De partij verliep verder gelijkopgaand maar in een spannende slotfase haalde de thuisploeg met een derde setbal alsnog de eerste set binnen (27-25).

Bevo Roeselare startte furieus aan set twee maar VKt Torhout knokte zich moedig terug langszij (4-4). De thuisploeg werd gaandeweg beter en nam resoluut de partij terug in handen. De bezoekers dreigden nog even (15-14) maar kwamen nooit meer onder de opslagdruk van de thuisploeg uit waarna de Torhoutse dames met twee aces naar setwinst stoomden (25-16).

De derde set startte met heel wat opslagmissers van de thuisploeg maar de Roeselaarse dames konden hiervan onvoldoende profiteren. Het waren zelfs de pupillen van Stefaan Decoster die op kousenvoeten uitliepen (12-8). Bevo gaf echter niet af en bleef aanklampen. Na een mindere periode met nogal wat fouten in receptie herpakte VKt zich en haalde ook de derde set binnen met 25-21.

Een heel belangrijke driepunter waarmee Torhout zich boven de streekgenoten uit Roeselare hijst. Met nog twee haalbare verplaatsingen (Lessines en Zandhoven) voor de boeg mogen de Torhoutse dames terecht hopen op een verlengd verblijf in Liga B.

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier