VKt Torhout A wint ook in Lessines met 2-3

© VDB

Na de verdiende zege van vorig weekend tegen Bevo Roeselare moesten de dames van coach Stefaan Decoster dit weekend op bezoek bij rode lantaarn Lessines. Het beloofde een boeiend en spannend degradatieduel te worden.

In de aanvangsfase van de eerste set kon Torhout een kleine voorsprong nemen (1-3) maar de thuisploeg reageerde onmiddellijk (4-6, 8-8). In een partij met wisselende kansen (18-20, 20-20) kon Lessines profiteren van enkele aarzelingen bij de bezoekers om op setbal te komen (24-21). De bezoekers beten echter van zich af en kwamen terug langszij (24-24) maar moesten uiteindelijk de winst toch aan de thuisploeg laten.

In set twee waren beide ploegen aanvankelijk aan elkaar gewaagd. Met stevige bloks en goed aanvalsspel zorgden de Torhoutse dames voor een kloofje (13-18) maar Lessines reageerde fel waardoor ze terug aansloten in de stand (21-22). Met enkele mooie opslagen kon Torhout alsnog deze set binnenhalen (21-25).

Een slordig spelende thuisploeg begon zwak aan de derde set waardoor de Torhoutse dames al snel op 1-7 stonden. Lessines knabbelde beetje bij beetje aan de achterstand en kwam zelfs terug langszij (16-16). Een te gretig Lessines ging aanvallend echter vaak in de fout waardoor de bezoeker alsnog afgetekend de derde set binnenhaalden (19-25).

Een gretig en krachtig Lessines kwam in set vier snel op voorsprong (5-1, 7-2). Torhout herpakte zich en serveerde zich opnieuw in de wedstrijd. Het bleef spannend tot het einde van de set maar uiteindelijk trok Lessines na een tiebreak (26-24) aan het langste eind.

Een vijfde set zou beslissen over winst of verlies. De stand blijf lang gelijkopgaand (4-4, 8-8) maar deze laatste set eindigde als een onvervalste thriller met nipte winst voor de bezoekers (16-18).

Momenteel staat VKt Torhout A op een plaats die zekerheid biedt omtrent een langer verblijf in Liga B. Als de Torhoutse dames volgende week minstens even goed doen als Bevo Roeselare en Namur is het behoud een feit. Van een schitterende terugronde gesproken…