VKt Torhout A verslaat Davolo Loppem en stoot door naar bekerfinale

Coach Stefaan Decoster. © (Foto VDB)

Het was een heel druk maar succesvol sportief weekend voor de dames van coach Stefaan Decoster. Na de schitterende overwinning zaterdag in competitieverband tegen Haasrode (0-3) moesten de Torhoutse meisjes de dag erop alweer aan de bak.

Deze keer stond Davolo Loppem, dat in tweede divisie B uitkomt, aan de overkant van het net. Een finaleplaats in de Divisiebeker was de inzet van deze regionale derby.

In de eerste set nam de thuisploeg aanvankelijk de partij in handen (8-2) maar gaandeweg bezweken de Loppemse dames onder de zware opslagdruk van de bezoekers die de eerste set nog met ruim verschil wonnen (16-25).

De tweede set verliep spannend tot het einde maar de thuisploeg kwam zelden op voorsprong zodat de Torhoutse dames uiteindelijk ook deze set wonnen (23-25).

De laatste set was een formaliteit (11-25). De veer was volledig gebroken bij de thuisploeg die kan terugblikken op een mooi bekerparcours.

Coach Stefaan Decoster was ontzettend tevreden en opgelucht na de tweede overwinning in evenveel dagen. “Davolo Loppem is een goede ploeg maar wij verkeren momenteel in een goede flow. Hopelijk kunnen we deze positieve spiraal nog een tijdje aanhouden en dan is er zowel in competitie als in de beker nog veel mogelijk.”