VKt Torhout A verliest ook bij rode lantaarn Blaasveld

Lindsey Windels (archiefbeeld) © VDB

Met een verplaatsing naar Blaasveld was puntenwinst voor de Torhoutse dames haast een must in de strijd om het behoud. Blaasveld stond laatste maar is niettemin een ploeg met veel potentieel. Coach Stefaan Decoster had eerder al aangegeven dat het geen gemakkelijke klus zou worden voor zijn team.

Torhout startte sterk aan de eerste set. Door de zware opslagdruk en veel scorend vermogen (0-5, 4-9) kwam de thuisploeg er aanvankelijk weinig aan te pas. VKt bleef geconcentreerd en gevarieerd spelen en kon verder uitlopen (11-18). Toch kenden de bezoekers in deze set een mindere periode waardoor Blaasveld nog kwam dreigen (19-21) maar Torhout behield met stevig blokwerk en enkele goede rally’s toch de controle waardoor de eerste set met 21-25 werd binnengehaald.

De donderpreek van de thuiscoach had duidelijk effect in set twee. Na een gelijkopgaand begin (3-3, 9-9) dienden de bezoekers af te haken (12-9). VKt bezweek onder de zware opslagdruk en het aanvalsgeweld van de thuisploeg die in deze set de organisatie duidelijk op punt had. Vermits het verschil nooit meer dan vier punten bedroeg, leek de kloof overbrugbaar (18-14, 21,17). Niettemin pakte Blaasveld verdiend setwinst met 25-19.

In set drie was het snel voorbij voor de bezoekers. De opslagdruk was weg, er werd nauwelijks gescoord en de thuisploeg had het juiste ritme te pakken (11-5, 16-9). Aanvallend was Blaasveld niet meer te stoppen en het schuchtere weerwerk van de bezoekers werd moeiteloos van de vloer geveegd door de sterke thuisverdediging (20-9, 24-9). Set drie ging met 25-10 naar de thuisploeg.

In set vier leek het even de goede kant op te gaan voor de bezoekers. De Torhoutse dames hadden hun drive teruggevonden en konden even aanklampen (4-4, 6-6). Blaasveld bleef echter de betere ploeg zodat het ook nu gaandeweg een onoverkomelijke voorsprong bij elkaar speelde (15-8, 18-10). Bij Torhout kon niemand nog het tijd keren en de kopjes gingen vrij snel naar omlaag. Er was veel goede wil merkbaar bij de pupillen van Stefaan Decoster, maar Blaasveld was in alle onderdelen van het spel de betere ploeg waardoor het ook deze vierde set overtuigend won (25-14).

Vkt Torhout zakt zo naar de laatste plaats in de rangschikking en heeft heel wat werk op de plank om de situatie te keren. Voor de schaars meegereisde supporters werd het een lange terugreis.