VKt Torhout A verliest met duidelijke cijfers in 1/32e finale Beker van België

Coach Stefaan Decoster van VKt Torhout A. © VDB

Na het duidelijke verlies (0-3) tegen reeksgenoot Haasrode-Leuven A mogen de Torhoutse dames hun ambities in de nationale bekercompetitie al meteen opbergen.

In set 1 zorgden receptiefouten bij de thuisploeg ervoor dat de bezoekers snel op voorsprong kwamen (5-9). Torhout kwam moeilijk onder de opslagdruk uit maar scoorde wel enkele mooie punten. Leuven kwam ook aanvallend krachtiger voor de dag waardoor ze vrij vlot de eerste set binnenhaalden (18-25).

De Torhoutse dames startten het best aan de tweede set maar door enkele sterke opslagen kwamen de bezoekers terug op voorsprong (6-9). De thuisploeg was even van slag maar knokte zich terug in het spoor van de bezoekers (15-16). Twee scheidsrechterlijke fouten stopten jammer genoeg het elan van de thuisploeg af waardoor de bezoekers alsnog vrij vlot ook deze set wonnen (15-25).

In set 3 startte Leuven furieus maar de pupillen van coach Stefaan Decoster hadden een goede reactie in huis en kwamen langszij (6-6). Dit was het sein voor de bezoekers om een versnelling hoger te schakelen. De thuisploeg verdedigde zich kranig maar moest ook de derde set aan de bezoekers laten (19-25).