VKt Torhout A staat voor een belangrijke januarimaand

© VDB
Redactie KW

VKt Torhout A zorgde net voor de winterstop voor een stunt van formaat door te winnen op het veld van VBC Zandhoven. Hierdoor konden de pupillen van coach Stefan Decoster alsnog de rode lantaarn doorgeven aan Waremme en met een goed gevoel het tweede deel van de competitie aanvatten.

Ook Lindsey Windels (26) is van mening dat die overwinning in Zandhoven een serieuze opsteker is voor het team. “De competitie is echt nog niet gedaan en dat hebben we de laatste wedstrijd voor de onderbreking ook bewezen. Daarenboven is de sfeer in de ploeg nog altijd heel goed. Een hele reeks wedstrijden verliezen is uiteraard niet leuk en dat vindt niemand prettig maar de onderlinge samenhang is nog steeds optimaal.”

Lindsey is ondertussen aan haar zesde seizoen bezig bij VKt Torhout en weet uit ervaring dat alles mogelijk blijft zolang de groep er blijft in geloven. “Vorig jaar hebben we bewezen dat we met een sterke terugronde nog heel wat kunnen rechtzetten. Ik heb het gevoel dat de ploeg zich optrekt aan deze gedachte. Als we in de komende wedstrijden onze foutenlast kunnen beperken, moeten we in staat zijn om enkele wedstrijden te winnen. De tegenstanders zijn ploegen die we aankunnen maar dat is niet altijd een garantie op succes. We speelden tegen de betere teams onze beste wedstrijden terwijl we het soms lieten afweten tegen ploegen van ons niveau. Januari wordt hoe dan ook een uiterst belangrijke maand.”

Zowel de coach als het bestuur beweren bij hoog en bij laag dat degraderen zeker geen ramp is voor de ploeg. Ook Lindsey Windels deelt deze mening. “We spelen nu drie seizoenen in Liga B en hebben ons telkens met het nodige meeval weten te handhaven in deze reeks. Door de nakende competitiehervorming is de kans reëel dat heel wat ploegen achter ons moeten eindigen om opnieuw deze stunt te realiseren. Uiteraard zullen we er alles aan doen om ons te redden maar een degradatie naar niveau 3 betekent zeker niet het einde van de wereld. Persoonlijk zie ik er niet tegenop om volgend seizoen eventueel op een iets lager niveau te spelen. Ik voel me opperbest bij VKt en ook dat is heel belangrijk voor een sporter.” (PDC)

Zaterdag 11 januari om 20 uur: Wevoc Wellen A – VKt Torhout A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier