VKt Torhout A moet meerdere erkennen in Haasrode-Leuven

Melanie Vercaempt. © (Foto VDB)

Met de komst van Haasrode-Leuven waren de Torhoutse dames erop gebrand om revanche te nemen voor de bekernederlaag van een paar weken geleden. Het werd toen 0-3 voor de dames uit Leuven.

Met veel opslagdruk zette Leuven in de eerste set meteen de toon (0-3) maar VKt kon aanvankelijk nog aanklampen (2-3/5-7). De Torhoutse dames kwamen aanvankelijk niet onder de aanvalsdruk uit maar naderden wel (6-10/9-10). Door de hoge foutenlast bij de thuisploeg konden de sterkere bezoekers een forse voorsprong bijeen spelen (9-16/12-20). VKt sprokkelde nog wat punten (15-22) maar de kracht en de precisie van de Leuvenaars zorgden voor eenvoudige setwinst (17-25).

Set twee begon rampzalig voor de thuisploeg die snel tegen een 0-5 aankeek. Torhout kon even reageren (mede dankzij opslagmissers bij de bezoekers) maar Leuven bleef dominant volleyballen (6-11/9-13). VKt speelde daarna de zenuwen van zich af, scoorde vlotter en serveerde ook beter zodat het nog spannend werd (12-14/16-16/20-20). Leuven wankelde even maar kon in de slotfase zijn fysieke overwicht toch laten gelden en pakte ook de tweede set met 23-25.

Ook in set drie speelde Leuven snel en krachtig. Alles wees erop dat de bezoekers ook deze set vlot zouden binnenhalen (5-7/6-11). Torhout zette echter een paar stevige bloks en kwam verrassend langszij (11-11). Een gedreven VKt serveerde en blokte zich naar een 20-16 voorsprong maar jammer genoeg maakten de pupillen van coach Stefaan Decoster daarna te veel fouten. Gaandeweg serveerde Leuven zich opnieuw naast de thuisploeg (20-20). In een spannende slotfase was een beter Leuven te sterk voor VKt waardoor de bezoekers nog vrij makkelijk de 3 punten binnenhaalden na 22-25 setwinst.