VKt Torhout A moet meerdere erkennen in Bevo Roeselare en verliest met 3-1

Yasmine Maus en Marie Meuwissen van Bevo blokken op Nele Billiet. © (Foto VDB)

Na de bekernederlaag tegen Haasrode-Leuven wilden de Torhoutse dames zich kost wat kost herpakken in de eerste competitiewedstrijd op het veld van streekgenoot Bevo Beobank Roeselare.

De bezoekers startten het scherpst aan de wedstrijd en konden vrij vlot tot 4-9 uitlopen maar door een verhoogde opslagdruk kwam Roeselare alsnog langszij (9-9) om even later de kloof uit te diepen tot 14-9. VKt kwam deze klap niet meer te boven en moest de eerste set aan een solidere thuisploeg laten (25-21).

Ook in de tweede set startte Torhout het best en liepen ze uit tot 1-8. Bevo Roeselare gaf zich echter niet gewonnen en kwam met goeie middenaanvallen terug tot 8-11. Het bleef gedurende de hele set spannend (13-15, 18-22, 22-23) maar uiteindelijk kraakten de pupillen van coach Stefaan Decoster niet (22-25).

De thuisploeg startte heel alert in de derde set en kwam vrij snel op voorsprong (6-1). Torhout serveerde zich daarna terug in het spoor van Bevo maar speelde te wisselvallig om Roeselare in verlegenheid te brengen. Uiteindelijk won de thuisploeg de derde set afgetekend met 25-12.

In de vierde set slaagden de bezoekers er niet in om onder de opslagdruk uit te komen waardoor ze vrij snel 10-1 in het krijt stonden. Foutjes bij Bevo en een verbeten vechtend VKt zorgden toch nog voor wat spanning (18-13) maar uiteindelijk ging ook de vierde set naar Bevo Roeselare (25-17).

VKt krijgt in de volgende wedstrijden de kans om zich te herpakken want de Torhoutse dames mogen niet minder dan vijf keer na elkaar in de eigen zaal aantreden.