VKt Torhout A kan positieve lijn niet doortrekken en verliest in Wellen

VKt Torhout A kon geen vuist maken tegen Wellen. © VDB

Met een verre verplaatsing naar Wellen voor de boeg waren de Torhoutse dames erop gebrand om de goede prestatie van net voor de kerstonderbreking door te trekken. Toen wonnen de pupillen van coach Stefan Decoster verrassend bij topploeg Zandhoven.

Met stevig opslagwerk en een goed blok (1-3/3-7) startte VKt A sterk in de eerste set (1-3, 3-7). Wellen kwam echter met enkele sterke opslagen en wat meeval snel terug aansluiten (7-7). Torhout was even van streek waardoor de thuisploeg zeven punten op een rij wist te scoren (10-7). Vkt speelde slordig en maakte veel onnodige fouten zodat een allesbehalve indrukwekkende thuisploeg vlotjes kon uitlopen tot 16-12. Wellen was een pak efficiënter en ondanks hun vele opslagmissers bleven ze de voorsprong al bij al vrij gemakkelijk behouden (21-17). Torhout serveerde zich weer even dichterbij (22-21), maar de thuisploeg pakte alsnog de set na alweer een pak bezoekende fouten (25-21).

Pijnlijke missers

De beginfase van set twee werd gekenmerkt door zwak spel van beide ploegen waarbij pas bij 7-5 het eerste echte punt op het bord kwam. Netfouten en andere pijnlijke missers waren in deze fase van de wedstrijd schering en inslag. Bij de bezoekers kon niemand een vuist maken. Zonder groots te spelen liep Wellen opnieuw verder uit (13-9/16-10). De Torhoutse dames zetten nog wel een paar goede bloks, maar bleven lusteloos achter de feiten aanhollen zodat set twee vrij snel en vlot opnieuw naar de thuisploeg ging (25-15).

Bij een 3-1-stand in de derde set reageerde VKt dan toch (4-4). De bezoekers dwongen Wellen in de fout en kwamen vooral via het midden nog eens op voorsprong (5-7). Even later ging opnieuw het licht uit en zoals in set één scoorde Wellen zeven punten na elkaar (12-7). VKt kwam niet meer tot scoren, maakte teveel fouten en bij 20-13 leek een afstraffing in de maak.

Vechtlust en slimme aanvallen

Toch hervonden de Torhoutse dames plots hun vechtlust waardoor de thuisploeg wankelde en de bezoekers op kousenvoeten dichterbij slopen (20-16, 21-18). Met slimme aanvallen via het blok werd het nog behoorlijk spannend (23-23) en de zes meegereisde supporters kregen eindelijk opnieuw hoop. Maar net als in de vorige sets bepaalden individuele fouten de einduitslag waardoor Wellen ook de derde set binnenhaalde (25-23).

Een al bij al ontgoochelende prestatie van de Torhoutse dames die de duimen moesten leggen tegen een tegenstrever die niet eens het onderste uit de kan moest halen om de punten thuis te houden.